Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Strache simán vezet

Pörge Béla

2017.04.30. 10:58

Egy friss felmérés szerint továbbra is az FPÖ a legnépszerûbb párt Ausztriában, Heinz-Christian Strache ellen pedig csak Sebastian Kurznak lenne esélye.
BÉCS, 10:58

Egy friss felmérés szerint továbbra is az FPÖ a legnépszerűbb párt Ausztriában, Heinz-Christian Strache ellen pedig csak Sebastian Kurznak lenne esélye.

A koalíciós viták miatt továbbra sem lehet biztosan kijelenteni, hogy mikor lesz parlamenti választás Ausztriában. Bár Christian Kern kancellár és Alexander van der Bellen elnök sem igazán érdekelt egy előrehozott választásban, ettől még nem zárható ki, hogy idén szavazhatnak majd az osztrákok.

A bevándorlásellenes FPÖ továbbra is simán vezet, Strache pártja jelenleg 32 százalékon áll, a Kern vezette SPÖ 29, míg a Mitterlehnert jelölő ÖVP 22 százalékot szerezne, ha most lennének a választások — írja az OE24.

A liberális pártok a futottak még kategóriában vannak, a Zöldek 8, a NEOS 6 százalékon áll.

Kicsit árnyalja képet Sebastian Kurz népszerűsége. Ha a fiatal külügyminisztert indítaná kancellárjelöltnek a jobbközép ÖVP, akkor a néppárt nyerné a választásokat 34 százalékkal. Az SPÖ ebben az esetben csak a harmadik lenne 24 százalékkal, őket egy százalékponttal előzné az FPÖ.

A helyzet tehát nem tiszta, ahogy az sem, melyik évben lesznek választások Ausztriában. Elvileg 2018-ban, de a Kronen Zeitung a napokban is arról cikkezett, hogy a kormánypártok ismét ultimátumokkal fenyegetik egymást, így egy 2017 őszi választás egyáltalán nem elképzelhetetlen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére