Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Súlyos gondok vannak az USA csendes-óceáni flottájánál

Vincze Viktor Attila

2017.11.22. 19:28

A legfrissebb hivatalos katonai jelentés szerint az amerikai haditengerészet Japánban állomásozó 7. flottájánál olyan súlyos mûszaki problémák vannak, ami miatt a flotta közel kétharmada nincs bevethetõ állapotban.
JOKOSZUKA, 19:28

A legfrissebb hivatalos katonai jelentés szerint az amerikai haditengerészet Japánban állomásozó 7. flottájánál olyan súlyos műszaki problémák vannak, ami miatt a flotta közel kétharmada nincs bevethető állapotban. Az ijesztő bejelentéssel szinte egy időben pedig egy légi katasztrófa történt a 7. flottánál. Tizenegy emberrel a fedélzetén a Csendes-óceánba zuhant az Egyesült Államok haditengerészetének egyik repülőgépe, amely a Japánban állomásozó Ronald Reagan repülőgép-hordozóhoz tartott. Nyolcan szerencsésen túlélték a balesetet.

Az amerikai haditengerészet Japánban állomásozó 7. flottájának közleménye szerint a nyolc túlélőt nagyjából negyven perccel a szerencsétlenséget követően mentették ki a vízből, és a Ronald Reaganre szállították őket orvosi kivizsgálásra. Õk jól vannak, de az amerikai haditengerészet és a japán tengerészeti önvédelmi erő hajói és repülői folytatják a keresést a repülőgép további három utasa után.

A 7. flotta a repülőgép-hordozóról indította meg a kereső- és mentőakciót. Közleményében kiemelte, hogy az esetet kivizsgálják.

Az Onodera Icunorit lapot idéző egyik minisztériumi szóvivő szerint az ivakuni amerikai bázisról útnak indult C-2 Greyhound típusú, kéthajtóműves hajófedélzeti teherszállító repülőgép a japán Okinotorisima atolltól nagyjából 150 kilométerre északnyugatra zuhant a Csendes-óceánba.

Az amerikai haditengerészet szerint a Ronald Reagan a Fülöp-szigetektől keletre elterülő Filippínó-tengeren hajózott a gép lezuhanásakor.

A szerencsétlenség oka egyelőre nem tisztázott, feltételezések szerint hajtóműhiba történt. A repülőgép-hordozó az Okinava körüli vizeken zajló amerikai-japán közös hadgyakorlatban vett részt.

A 7. flottának idén már két halálos kimenetelű balesete is volt a térségben, 17 matróz halt meg, és emiatt az amerikai haditengerészet nyolc vezető tisztjét, köztük a 7. flotta parancsnokát is leváltották.

A John S. McCain hadihajó augusztus közepén ütközött Szingapúr partjainál egy olajszállító tartályhajóval. A baleset tíz amerikai matróz életébe került. Két hónappal korábban, a Tokiói-öbölben a Fitzgerald nevű rombolóhajó ütközött egy konténerhajóval, hét ember halálát okozva.

A 7. flotta hajóinak a többsége olyan állapotban van, hogy hivatalosan nem is futhatna ki a kikötőből.

A Fox News tudósítása szerint az Egyesült Államok haditengerészetének hetedik flottájában működő hajók többsége – köztük azok a rombolók is, amelyek érintettek voltak a nyáron halálos áldozatokkal járó ütközésekben – egy ideje már egyáltalán nem rendelkeznek a hajózáshoz, illetve a harci bevetésekhez szükséges tanúsítványokkal. 

A szenátus védelmi bizottságaihoz eljuttatott jelentések szerint június végén, a hetedik flotta 11 cirkálója és rombolója közül nyolcnak nem volt meg a tengerhajózási műveletekben és katonai hadgyakorlatokban való részvételhez szükséges amerikai haditengerészeti tanúsítványa.

A haditengerészet közlése szerint ebben az időben ráadásul hét hajónak már hiányoztak azok a rakétavédelmi és harcászati tanúsítványai is, amelyek révén a legénység alkalmasnak minősült volna a hajók védelmére, vagy ellenséges célpontok elleni támadások végrehajtására.

Az amerikai sajtó értesülései szerint a balesetekben érintett Fitzgerald és McCain hadihajók közül egyik sem rendelkezett a katonai missziói végrehajtásához szükséges minősítésekkel és tanúsítványokkal.

A USS Fitzgerald június 17-én ütközött össze egy Fülöp-szigeteki zászló alatt hajózó kereskedelmi hajóval úgy, hogy a legénység hét tagja meghalt. A USS John McCain fedélzetén pedig 10 tengerész veszítette életét augusztus 21-én, amikor összeütközött egy libériai lobogó alatt közlekedő hajóval. 

A jelentések azt sugallják, hogy az Egyesült Államok haditengerészete tudatosan küldött ki olyan hajókat a tengerre, amelyek nem rendelkeztek az általuk végrehajtott küldetésekhez szükséges tanúsítványokkal."

– ezt Bryan Clark, a Washingtoni Stratégiai és Költségvetési Értékelő Központ vezető munkatársa mondta a Fox Newsnak nyilatkozva.

Az amerikai hírcsatornának nyilatkozó szakértők szerint a 7. flottánál tapasztalható hiányosságok egy, az egész haditengerészetnél meglevő és súlyos rendszerszintű problémát jeleznek.

Mégpedig azt, hogy kevés a pénz a hajók és a haditechnika karbantartására.

2015-ben az Egyesült Államok haditengerészetének cirkálói és rombolói közül csak 7 százaléknyi erőnek járt le a tanúsítványa.

A legfrissebb adatok szerint ez a szám azóta 37 százalékra ugrott.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére