Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szaúd-Arábiában dübörög a szólásszabadság

Bokor Gábor

2016.12.06. 17:28

Az egyik újságíró kritizálta Trumpot, erre eltiltották az írástól.
RIJÁD, 17:28

Az egyik újságíró kritizálta Trumpot, erre eltiltották az írástól.

Jamal Khashoggi újságírónak megtiltották, hogy az iszlamista diktatúrának álcázott monarchiában cikkeket publikáljon, mert az uralkodócsaládnak nem tetszett, hogy Donald Trumpot kritizálta.

Khashoggi november 10-én egy washingtoni konferencián vett részt, ahol kritikus hangnemet ütött meg a megválasztott elnökkel szemben. November 19-ére a szaúdi állami hírügynökség szerint az újságíró véleménye nem tükrözi az uralkodó család és az ország álláspontját.

Az újságíró nem a szülőföldjét képviselte az Egyesült Államokban, kizárólag személyes véleményét hangoztatta ott, amelyek nem tükrözik Szaúd-Arábia álláspontját"

– áll a nyilatkozatban.

Khashoggi az Al Hayat című lapban írt heti rendszerességgel publicisztikákat, azonban rovatát a lap azonnali hatállyal megszüntette és eltiltotta attól, hogy a TV-vel is rendelkező hírgyár műsoraiban szerepeljen – írja az RT.

A hivatalos magyarázat szerint azért tiltották el az újságírót, mert aggályosnak és ellentmondónak nevezte Trump Közel-Kelettel kapcsolatos kijelentéseit.

A szaúdiak vélhetően meglepetést kapnak majd Trumptól, ám azt biztosan nem köszönik majd meg. Az uralkodónak létre kellene hoznia egy Trump-ellenes szunnita szövetséget, amely védőbástyaként szolgálna"

– mondta akkor az újságíró.

A politikai gondolkodóként is tevékenykedő férfi korábban olyan neves lapoknál is dolgozott, mint az Arab Times

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére