Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szavazóik szembeköpésére biztatja az elektorokat több millió liberális demokrata

Pörge Béla

2016.11.11. 16:40

Több mint 2 millió demokrata szeretné, ha az elektorok nem aszerint szavaznának, ahogyan az õket küldõ államok, és így Clintont tennék meg elnöknek.
WASHINGTON, 16:40

Több mint 2 millió demokrata szeretné, ha az elektorok nem aszerint szavaznának, ahogyan az őket küldő államok, és így Clintont tennék meg elnöknek.

Készült erről egy petíció, amiben azt írják, hogy az emberek nem Trumpot, hanem Clintont szeretnék elnöknek, és csak a választási rendszer az oka annak, hogy Trump lesz az elnök. Az elektorok azonban változtathatnak ezen.

Lady Gaga egyébként nagy támogatója a "mozgalomnak", a Twitteren is népszerűsíti a kezdeményezést.

Lady Gaga vezetésével tehát (jelenleg) 2,3 milliónál is több demokrata demokráciafelfogásába beleférne az, hogy az elektorok ellentétesen szavazzanak azokkal, akiket képviselnek.

A liberálisok azt szeretnék, ha az elektorok szembeköpnék a választóikat.

A petíció szerint ez lenne a demokratikus lépés az egyébként antidemokratikus szervezettől. 24 államban ezért büntetés járna, és ahogyan a petíció fogalmaz, "az emberek dühösek lennének." De a többi államban nincs erről szabály, tehát az elektorok úgy szavazhatnak, ahogy akarnak.

A magát liberálisnak és demokratának tartó szélsőség szerint a népakarat megnyilvánulása Hillary Clinton elnöksége lenne.

Az alternatív valóságból tehát nem ébredt fel még mindenki. Vagy csak nem képesek megérteni, hogy nem mindig az van, amit ők akarnak. Ez van, ilyen a demokrácia.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére