Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Százezer migráns jöhet Európába a következő hetekben

Ányos Miklós

2020.02.21. 14:45

Ezt a bosnyák belbiztonsági miniszter közölte. Fahrudin Radoncic szerint a bevándorlók Görögországból indulnak és Nyugat-Európa a végcéljuk.

Radonic kijelentette, hogy a boszniai határ nem lesz képes kezelni a bevándorlók ekkora hullámát:

Határunk könnyen átjárható. Nincs elég határőrünk, sem anyagi erőforrásunk.

A boszniai miniszter hozzátette, hogy a boszniai migránstáborok helyzete egyre rosszabbá válik, mivel a már így is túlzsúfolt táborokba még több bevándorló érkezik.

Legalább 1200 határőr hiányzik. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy egy rendőrnek a határsáv 25 kilométerét kell megfigyelnie. Ez lehetetlen!

Peter Ven der Auweraert, a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) regionális koordinátora decemberben hasonló előrejelzéseket tett, mint Radonic miniszter. Kijelentette, hogy amikor a térség időjárása javul,

egyesek elkezdenek mozgolódni. Mint az köztudott Bosznia-Hercegovina tranzitország.

Görögországban, ahova a balkáni útvonalon haladó migránsok többsége először érkezik Európába, a kormány az újabb migránsok számának növekedését is előrejelzi. Manos Logothetis, a migránsok befogadásának kormánybiztosa azt jósolta, hogy Görögországot százezer újabb bevándorló fogja elérni 2020-ban.

A balkáni útvonal más területein is fokozódott az aktivitás, például Szerbia és Magyarország határán, ahol csak januárban 3400 migráns kísérelte meg átlépni a megerősített határkerítést.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére