Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szélsõbaloldaliak támadtak a kölni városházára

Pörge Béla

2019.02.02. 12:00

Az épület tetején gyújtogattak, de behatoltak több irodába is, ahonnan fontos iratokat dobáltak ki az utcára, a falakat és az ablakokat több ízben is megrongálták.

A szélsőbaloldali Antifa-aktivisták még csütörtökön ostromolták meg a kölni városházát. Az akciót nem jelentették be a rendőrségen – írja a Junge Freiheit.

Miután előre nem tudtak a randalírozásról, ezért viszonylag sokan tartózkodtak az épületben, olyanok, akik csak a munkájukat végezték. A szélsőbaloldali csürhe minden előzmény nélkül tört rá az épületre. Az aktivisták egy része a tetőre ment, ahol füstgránátokkal szórakoztak és gyújtogattak, valamint egy transzparenst helyeztek ki. Ezalatt többen az épületben törtek-zúztak, irodákat rongáltak meg, iratokat dobáltak szét.

Az alkalmazottak lopásokat is jelentettek a helyi rendőrségnek, az Antifák tehát a randalírozás mellett loptak is.

A csütörtökön kora délután kezdődő akció célja állítólag az illegális lakásfoglalók támogatása volt. A hatóságok csak estére tudták visszaállítani a rendet a környéken.

A rendőrség 64 embert állított elő az ügyben, két embert letartóztattak. Az anyagi károkozás mellett a gyülekezési törvény megsértése és lopás miatt is eljárás indult.

Németországban idén a szokásosnál is agresszívabb eddig a szélsőbaloldal. Az év elején félholtra vertek egy AfD-s képviselőt, a héten pedig ez a kölni akció volt komolyabb fellépésük.

Sajnos Németországban jellemző, hogy a politikusok és a mainstream média is sokkal elnézőbb az Antifákkal szemben, míg a jobboldali, nem is szélsőséges AfD-t ütik, ahol érik, addig az Antifa vállalhatatlanabb akcióit egyszerűen elhallgatják.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére