Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szélsõbalos tüntetõk H&M üzleteket vertek szét Dél-Afrikában

888.hu

2018.01.14. 19:48

A Dél-Afrikai Köztársaságban számos H&M üzletet megtámadtak és szétvertek szélsõbaloldali aktivisták. Az Economic Freedom Fighters (EFF) nevû csoport azért támadta meg a svéd cég üzleteit, mert az a közelmúltban egy sokak szerint rasszista reklámot tett közzé.
JOHANNESBURG, 19:48

A Dél-Afrikai Köztársaságban számos H&M üzletet megtámadtak és szétvertek szélsőbaloldali aktivisták. Az Economic Freedom Fighters (EFF) nevű csoport azért támadta meg a svéd cég üzleteit, mert az a közelmúltban egy sokak szerint rasszista reklámot tett közzé.

A rendőrség kénytelen volt figyelmeztető lövéseket leadni Johannesburgban, miután az EFF aktivistái rajtaütöttek több H&M üzleten a dél-afrikai fővárosban. A híradásokban főként 3 üzlet szerepel, az egyik Sandton kerületben, a másik a Menlyn Park közelében és egy harmadik az East Randhez közel – írja a Deutsche Welle.

A helyzet annyira súlyos lett, hogy a cégnek az összes dél-afrikai üzletét be kellett zárnia a hétvégére, mert attól tartottak, hogy mindegyiket szétverik.

A H&M azután került célkeresztbe, hogy egy fekete kisfiúval reklámozta egyik kapucnis pulcsiját, amelyre az volt írva, hogy "Coolest monkey in the jungle", azaz a legmenőbb majom a dzsungelben. Emiatt sokan rasszizmussal vádolták a céget.

A boltokba beszabadult piros ruhás tüntetők törtek-zúztak, az állványokat és a próbababákat felborogatták, a tükröket betörték. Több üzlet megúszta a rongálást, a legtöbb helyen csak tüntettek, és a felhergelt tömeg már nem tudott bejutni az üzletekbe, mert bezárták azokat.

Az EFF helyettes vezetője azt írta Twitteren, hogy "a rasszizmusnak el kell buknia".

A svéd H&M a félreérthető reklám után világszerte elnézést kért vásárlóitól, a kérdéses ruhadarabokat már nem árulják, és azt ígérték, vizsgálatot indítanak, hogy megállapítsák, kik a felelősök. A H&M a világ második legnagyobb ruházati cége.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére