Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szembemennek a svédek a nemzeti identitásukkal: már a múzeumokban is a multikulturalizmust propagálják

Nagy Gábor

2016.09.16. 11:58

Egy prominens újságíró arra figyelmeztetett: a svéd kormány lerombolná a "nemzeti" múzeumokat azzal, hogy propaganda központokká alakítaná át õket.
STOCKHOLM, 11:58

Egy prominens újságíró arra figyelmeztetett: a svéd kormány lerombolná a "nemzeti" múzeumokat azzal, hogy propaganda központokká alakítaná át őket.

Ola Wong a Svenska Dagbladet nevű svéd lapban komoly kritikával illette a kormányt, mivel az egy politikai agendát szeretne a tudás fölé helyezni az ország múzeumaiban. Mint a cikkből kiderült, a Svéd Néprajzi Múzeum helyére egy új, úgynevezett Világkultúra Múzeumot hozna létre a kormány.

Az újságíró szerint az új intézmény a migrációra, az integrációra, a demokráciára és az emberi kreativitásra helyezné a legfőbb hangsúlyt, háttérbe szorítván a világhírű gyűjteményeket és könyvállományt.

Ezt a vélekedést támasztja alá az is, hogy még tavaly találkozott egy sajtótalálkozón a múzeum vezetőjével a zöldpárti kulturális miniszter, Alice Bah Kuhnke – aki semmiféle érdeklődést nem mutatott az irányt, hogy a néprajzi múzeumot megőrizzék eredeti állapotában. A sajtótájékoztató pedig már arról szólt, hogy Svédországban az ilyenfajta intézményeknek a toleranciát és a multikulturalizmust kell hirdetniük, erősíteniük.

Mindennek atyja, Ódin – oda a Te örökséged!

(Svenska Dagbladet)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére