Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szerbiában is kiverte a biztosítékot a Jobbik

888.hu

2015.11.03. 10:09

A radikális párt irodát nyitott Zentán. Emiatt vizsgálatott indított a szerb államigazgatási és önkormányzati minisztérium, hogy kiderítsék a Jobbik politikai tevékenységet folytat-e Szerbiában.
Szerbia, 10:30

Annak ellenére, hogy a pártot a nyugat-balkáni országban nem regisztrálták, Szávay István, a párt alelnöke mégis irodát nyitott.

A Vecernje Novosti című belgrádi napilap azt írja, hogy a minisztérium nem tilthatja be egyetlen párt működését sem, arra csak az alkotmánybíróságnak van jogosultsága.

Szerbiában modern, demokratikus országként ki kell állnia az emberi jogok és a szabadság mellett, és el kell ítélnie a szélsőségek minden formáját, valamint a diszkriminatív viselkedést. Ugyanakkor tiszteletben kell tartanunk az ügymeneteket, amelyek más – ennél kevésbé egyértelmű – helyzetekben is megvédik a politikai tevékenységhez való jogot, ami a demokratikus társadalom alapja.”

 

A lap kiemelte azt is, hogy a Jobbik Magyarországon rosszul viszonyul a nemzeti kisebbségekhez, különösen a romákhoz, az Országgyűlésben ellenzékből politizál és a második legerősebb párt.

Szávay azután nyitotta meg a zentai irodát, hogy Szabadkán kétszer is betiltották annak működését. A megnyitón a politikus arról beszélt, hogy segíteni jött a helyi magyaroknak az állampolgársághoz szükséges dokumentumok megszerzésében.

Az iroda nyitásra a helyi magyarok egyik legnagyobb érdekvédelmi szervezetének elnöke úgy reagált, hogy ők is tudják, mik a problémák és azokat hogyan lehet megoldalni. Pásztor István, a VMSZ elnöke hangsúlyozta, hogy nem kell nekik magyarországi oktató.

A vajdasági tartományi kormány elnöke elfogadhatatlannak tartja a Jobbik irodanyitását, mert szerinte egy szélsőséges és soviniszta szervezetről van szó. Bojan Pajtic a Jobbikot egy nem regisztrált félkatonai szervezetnek tartja.

Van elég szélsőség Szerbiában, nincs szükségünk behozatali szélsőségesekre.”

 

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére