Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szexista Merkel pártja?

Nagy Gábor

2016.09.24. 12:28

Kisebb vihart kavart egy fiatal CDU-s politikus nyílt levele, melyben azt állítja: pártjában, a Kereszténydemokrata Unióban intézményesülten jelen van a szexizmus.
BERLIN, 12:28

Kisebb vihart kavart egy fiatal CDU-s politikus nyílt levele, melyben azt állítja: pártjában, a Kereszténydemokrata Unióban intézményesülten jelen van a szexizmus.

Jenna Behrends 26 éves politikus – akit a berlini törvényhozási választáson szeptember 18-án megválasztották – egy nyílt levelet írt a párt vezetésének címezve. A "Miért nem maradhatok néma többé a pártomban található szexizmus kapcsán" című írás arról szól, hogy a CDU a merkeli irány miatt elpazarolja saját jövőjét, mivel a párton belül a nemeket hátrányosan megkülönböztetik.

 A fiatal képviselő azt állítja, hogy a párton belüli hierarchia miatt saját, berlini körzetében nem kapott elég támogatást, de a kampányát több rosszindulatú, bennfentes pletyka is rombolta – melyeket a CDU-n belül azért terjesztenek, mert féltékenyek sikerére. Ezek mellett több olyan sértő megjegyzést is kap nap mint nap férfi párttársaitól a képviselő, amelyet állítása szerint, mint fiatal pályakezdő politikus nagyon nehezen tűr el.

A politika túl fontos ahhoz, hogy az csak az öregeknek kedvezzen. Nálunk vannak prominens nők, mint Angela Merkel, Ursula von der Leyen, Elisabeth Winkelmeier-Becker, Nadine Schön és még sokan mások. Nem tekinthetünk úgy rájuk, hogy csak ők vannak"

– zárta levelét Jenna Behrends.

(Edition F, The Local)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére