Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó durván helyrerakta Cipraszt

888.hu

2016.03.05. 15:38

Kiakadt a magyar külügy: Görögország nem tesz eleget a kötelezettségeinek, és fittyet hány a közös szabályokra.

Míg Magyarország megfelelően megvédi a saját és Európa külső határait addig Görögország fittyet hány a közös szabályokra, és engedi, hogy azonosítatlan illegális bevándorlók tömegei haladjanak Európa belseje felé"

- reagált Szijjártó Péter, Alekszisz Ciprasz görög kormányfő a Bildben szombaton megjelent kijelentésére.

Ciprasz benyalt a németeknek 

A görög miniszterelnök azt mondta: nem fél attól, hogy kizárnák Görögországot a Schengen-térségből, mert - mint fogalmazott - "mi Európa alapértékeit védjük!". Hozzátette: a végén azok szigetelődnek el, akik most szögesdrótot húznak fel,

erőszakkal elűzik a menekülteket, és várrá változtatják országukat".

Ciprasz arról is beszélt, hogy Angela Merkel német kancellár a menekültválságban "emberséges hozzáállás mellett döntött és bebizonyította vezető szerepét". A görög kormányfő szerint, ha a kancellár úgy viselkedett volna, mint Orbán Viktor magyar miniszterelnök, "akkor Európa már régen széthasadt és ezzel csődöt mondott volna".

Szijjártó Péter erre reagálva tragikomikusnak nevezte, hogy a görög miniszterelnök szolidaritásról beszél, mert - mint fogalmazott -

milyen szolidaritás, hogy Görögország napi több ezer illegális bevándorlót hord rá Európára?! Senki sem gondolhatja komolyan, hogy Európa jövőjét olyan agresszív emberekkel akarnánk építeni, akik rendőrökre támadnak, és kerítéseket döntögetnek"

Az Európai Unió a szerződések betartásának kultúrájára épült - jegyezte meg a külügyminiszter, kiemelve: "az jelenti az unió alapértékét, fundamentumát, hogy a közösen elfogadott szabályokat mindenki betartja".

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére