Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: Kínának fontos szerepe lehet a háború eszkalációjának megakadályozásában

888.hu

2022.03.07. 17:25

A külügyminiszter Facebook-oldalán beszélt erről.

 

A külgazdasági és külügyminiszter szerint Kínának fontos szerepe lehet a ukrajnai háború eszkalációjának megakadályozásában.

Szijjártó Péter erről azután írt a közösségi oldalán, hogy hétfőn telefonon beszélt Vang Ji kínai külügyminiszterrel, akivel áttekintették az ukrajnai háború regionális biztonságra gyakorolt hatásait.

Kína az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagja, így fontos szerepe lehet a háború eszkalációjának megakadályozásában”

– jelentette ki a magyar diplomácia vezetője.

Szijjártó Péter hozzáfűzte: megköszönte kínai hivatali partnerének „ez irányú eddigi erőfeszítéseiket és azt, hogy felajánlották egyfajta mediátori szerep betöltését”. A külügyminiszter kínai kollégájával közölte azt is, hogy „Magyarország szomszédos országként a mielőbbi békében érdekelt, s most legfontosabb feladatunk annak biztosítása, hogy Magyarország ne sodródjon bele ebbe a háborúba” – írta.

 

Ezért – folytatta – Magyarország támogat minden olyan nemzetközi kezdeményezést, amely a béketeremtésre és az ahhoz vezető párbeszéd megindítására, illetve folytatására irányul.

 

Szijjártó Péter a kínai külügyminiszternek beszámolt arról is, hogy a háború kitörése óta 170 ezren érkeztek Ukrajnából, „mi a hazánkba érkező valamennyi menekültet ellátjuk, közben pedig segítséget nyújtunk harmadik országok állampolgárainak a hazatérésben”.

Jelenleg 200 olyan kínai állampolgár tartózkodik Magyarországon, aki Ukrajnából érkezett és ezen a héten utazik haza Kínába – ismertette a miniszter, hozzátéve, hogy kínai hivatali partnere köszönetet mondott az ő ellátásukért is.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére