Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: Nem fogunk beengedni egyetlen illegális bevándorlót sem

888.hu

2020.03.02. 15:03

Magyarország minden körülmények között megvédi a határait, nem fogunk beengedni egyetlen illegális bevándorlót sem – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Belgrádban.

A tárcavezető magyar újságíróknak azt mondta, hogy a kormány számára az ország és a magyar emberek biztonsága az első.

– Meg fogjuk védeni magunkat, ahogy megvédtük 2015-ben és azóta is – szögezte le Szijjártó.

A miniszter azt is közölte, ha a szerbeknek segítségre és támogatásra van szüksége a saját déli határuk megvédése érdekében, akkor Magyarország készen áll erre, ahogy az előző években is, hiszen több váltásban eddig már több mint hatszáz magyar rendőr segített Szerbia déli határának a megvédésében, és jelenleg is húsz magyar rendőr van a szerb-észak-macedón határon. Erről Nebojsa Stefanovic belügyminiszterrel tárgyalt a külügyi tárca vezetője.

Elmondta, a szerb belügyminiszterrel a határok megvédéséről egyeztetett, a Törökországban, valamint Szíriában kialakult helyzet, illetve a török-görög határon tapasztalt konfliktusok ugyanis komoly aggodalomra adnak okot.

Ez arra enged következtetni, hogy az elkövetkezendő időszakban több százezres nagyságrendű migránshullám éri el a nyugat-balkáni térséget.
Ehhez kapcsolódóan Szijjártó felhívta a figyelmet arra, hogy telefonon konzultált a görög külügyminiszterrel, és biztosította támogatásáról. Rámutatott, hogy Magyarország pontosan tudja, milyen az, amikor szervezetten támadják meg az országhatárt, támadják a határt védő rendőröket és katonákat, és mindeközben a nemzetközi liberális média álhíreket gyárt.
Elmondtam, hogy mi megvédtük magunkat 2015-ben, és erre biztattam a görög kollégát is – mondta.
Szijjártó Péter hozzátette, a jelenlegi helyzet is világosan mutatja, hogy milyen fontos a Nyugat-Balkán európai integrációja, hiszen minél délebbre van Európa védelmi vonala, annál jobb, ezért továbbra is azt szorgalmazzák, hogy a szerbekkel gyorsítsák fel az uniós csatlakozási tárgyalásokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére