Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szíria már Izraelt is támadja

888.hu

2017.03.17. 10:58

A szíriai polgárháború kitörése óta eltelt hat év legsúlyosabb katonai incidense történt Izrael és Szíria között, amikor hajnali három elõtt a szíriai légvédelem rakétákat vetett be a szíriai célpontokat támadó izraeli vadászbombázók ellen.
JERUZSÁLEM, 10:58

A szíriai polgárháború kitörése óta eltelt hat év legsúlyosabb katonai incidense történt Izrael és Szíria között, amikor hajnali három előtt a szíriai légvédelem rakétákat vetett be a szíriai célpontokat támadó izraeli vadászbombázók ellen. 

Szíriában péntekre virradóra légelhárító rakétákat lőttek az izraeli légierőgépeire; egy szíriai rakétát Jeruzsálemtől északra semmisített meg az izraeli légvédelem "Hec", vagyis Nyíl nevű rakétaelfogó rendszere.

A gépekre kilőtt szíriai rakéták nem okoztak kárt, a rakéta maradványai Jordánia területén értek földet, és a Jordán völgyében megszólaltak az izraeli légvédelmi szirénák.

Az izraeli harci gépek a Hezbollah libanoni radikális síita szervezetnek szánt fegyvereket semmisítettek meg szíriai bevetésükön. 

A repülők ellen nem Szíria legfejlettebb rakétáit vetették be az izraeli hadsereg szóvivői szerint, és a repülőgépek már visszatértek Izrael légterébe, amikor rakétákat lőttek ki ellenük.
    
Az incidensnek nincsenek izraeli áldozatai - jelentette a katonai szóvivő a szíriai bevetést kivételesen megerősítő közleményében. Az izraeli hadsereg az utóbbi években külföldi források szerint már számos légicsapást hajtott végre Szíria légterében a Hezbollahnak szánt fegyverszállítmányok ellen, de a szóvivők hivatalosan eddig nem erősítették meg, noha nem is cáfolták ezeket az állításokat. 
    
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére