Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szoknyát is hordhatnak a fiúk egy angol középiskolában

Sümeghi Lóránt

2016.01.21. 07:23

Anglia egyik legszínvonalasabb középiskolájában az LMBTQ jegyében, már akár szoknyát is hordhatnak azok a fiúk, akik inkább a nõi nemet szeretnék erõsíteni.
BRIGHTON, 6:45

Anglia egyik legszínvonalasabb középiskolájában az LMBTQ jegyében, már akár szoknyát is hordhatnak azok a fiúk, akik inkább a női nemet szeretnék erősíteni. 

A Brighton College nevű, magántanulók részére működtetett középiskola a tizenegy évesnél idősebb diákok számára lehetővé teszi, hogy nemtől függetlenül, bármilyen öltözékben megjelenhetnek. 

Ez még a lányok esetében is furcsa lehet, hiszen Angliában iskolai egyenruhát kötelesek a diákok hordani, így a transznemű fiatal tinilányok zakóban és nyakkendőben kénytelenek majd iskolába járni. A fiúk pedig a lenge − és felelőtlen − szabályozásnak köszönhetően szoknyában ülhetik végig a tanévet.

A több mint százötven éves múlttal rendelkező középiskolát több ízben is beszavazták már a múltban Anglia tíz legszínvonalasabb iskolája közé, így kissé érthetetlen, hogy akadémiai presztízsüket miért szeretnék egy ilyen döntéssel aláásni.

Az iskola igazgatója, Richard Cairns szerint támogatni kell azokat a gyerekeket, akik nem érzik magukat jól a bőrükben:

azért vezettük be ezeket az engedményeket, mert egy maréknyi szülő aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy gyermekük másságát esetleg nem tisztelik eléggé." 

A transzneműség kérdése minden esetben vitatott és megosztó témája ugyanúgy a társadalompolitikának, mint a szexuál- és szociálpszichológiának. Annak ellenére, hogy egyre szélesebb körben válik elfogadottá az, hogy bizonyos belső impulzusok okán valaki nemet vált, a szakemberek előtt továbbra is vitatott területnek számít, főként a kiskorúak kapcsán. Ugyanis számtalan neves szakember szerint, a gyermek nemisége sokkal inkább a szocializációs környezetétől és az őt nevelő egyénektől függ, mintsem belső indíttatásától. Így jelen esetben joggal feltételezhető, hogy a háttérben az erős szülői lelki-nyomás vagy olyan tényezők játszanak szerepet, amelyeket a gyermek egész egyszerűen korából adódóan tévesen, vagy egyáltalán nem tud felfogni.

(Independent

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére