Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szólásszabadság-átalakítás, fájdalmas átállás, világháború – jó a műsor Davosban

888.hu

2022.05.25. 13:00

Remek társaság, remek beszélgetések.

 

Idén május 23. és 26. között rendezik a svájci Davosban a Világgazdasági Fórumot (World Economic Forum, WEF), ahol a világ legbefolyásosabb emberei eldöntik, hogy mi a jó irány.

Klaus Schwab, a Világgazdasági Fórum vezetője a találkozó megnyitóján kijelentette, hogy „a jövőt mi építjük”, két másik európai elit politikus pedig közölte, hogy a globális energiaválság „átmenet”, amely a legtöbbek számára „fájdalmas” lesz, de nem szabad ellenállniuk azoknak a nemzeteknek, amelyek meg akarják őrizni saját szuverenitásukat a „globális napirend” helyett.

 

Schwab „erős közösségnek” nevezte a közönségét és kijelentette:

Megvannak az eszközeink a világ helyzetének javítására, de két feltétel szükséges. Az első, hogy mindannyian egy nagyobb közösség érdekeltjeiként viselkedjünk, ne csak a saját érdekeinket szolgáljuk. Ezt nevezzük »érdekelt felek felelősségének«. Másodszor, működjünk együtt. A találkozó során számos lehetőséget találnak arra, hogy részt vegyenek cselekvési és hatásos kezdeményezésekben, hogy előrelépést érjenek el a globális napirenden szereplő konkrét kérdésekkel kapcsolatban”.

 

 

Klaus Schwab, a Világgazdasági Fórum alapítója és elnöke 2019-ben davosi összejövetelükön Károly herceggel együtt meghirdette a Great Reset-et, a nagy újrakezdést, ami nem más, mint a világ eddigi működésének újraszabályozása, új alapokra helyezése. Véleményük szerint a kapitalizmus jelenlegi formájában nem járul hozzá az emberiség jólétéhez, ezért új kapitalizmus létrehozására van szükség, ami megvédi a természetet és csökkenti a társadalmi egyenlőtlenségeket.

 

Robert Habeck német alkancellár az energiaválságról szólva arra figyelmeztetett, hogy az egyes nemzetek kormányainak nem a saját polgáraik védelmére kellene törekedniük, hanem „a piacok szabályait” kellene követniük.

 

Természetesen Soros György sem hagyta ki a lehetőséget, hogy felszólaljon Davosban. Ő a harmadik világháború kitörésével riogatta a hallgatókat.

 

Kjerstin Braathen norvég pénzügyi vezérigazgató

„átmenetként” jellemezte a globális energetikai felfordulást, miközben elismerte, hogy tömeges hiányok és gazdasági nehézségek lesznek, de azt állította, hogy megéri elviselni a fájdalmat.

 

Biztos csak a sors fura fintora, hogy Joe Biden amerikai elnök is épp az „átmenet” szót használta, amikor az elszállt üzemanyagárakról beszélt.

 

Julie Inman Grant ausztrál online adatvédelmi biztos arról értekezett, hogy a szólásszabadságot „újra kellene kalibrálni” az online erőszak miatt.

 

Közben természetesen Davosban nagy erőkkel vannak jelen a biztonsági hatóságok, rendőrök, stb.

Jack Posobiec amerikai konzervatív újságírót őrizetbe vették, a svájci helyi rendőrség egyenruháján a „Világgazdasági Fórum rendőrsége” felirat díszelgett.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére