Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Támadás alatt áll Törökország

888.hu

2015.12.25. 14:50

Hatalmas kiberakció zajlik török szerverek ellen hétfõ óta, a háttérben az Anonymous vagy Oroszország állhat.
ANKARA, 14:48

Hatalmas kiberakció zajlik török szerverek ellen hétfő óta, a háttérben az Anonymous vagy Oroszország állhat.

Aggasztó a helyzet a hírközlési miniszter szerint, aki elismerte, hogy elégtelennek bizonyultak a biztonsági intézkedések. A hadsereg mellett bankok és kereskedelmi cégek is célkeresztbe kerültek, több százezer oldal lehet érintett.

A támadást külföldről szervezték – jelentette be a ".tr" domain nevű minisztériumi, katonai és egyéb oldalak kezelésével foglalkozó NIC.tr szervezet. A szakértők egyelőre nem tudják, ki állhat az akció hátterében, de a sajtóban két lehetséges forgatókönyv jelent meg:

  1. Anonymous: a hackercsoport már napokkal ezelőtt bejelentette, hogy meg fogja támadni Törökországot, amiért támogatják az Iszlám Államot az olajuk megvásárlásával, valamint sérültjeik kórházi ellátásával.
  2. Oroszország: sokan az orosz gép november végi kilövése után kiéleződött ellentétet, pontosabban Moszkából irányított, bosszúálló hackereket látnak az eset hátterében.
Nem ez az első súlyos kibertámadás, ami Törökországot éri. Néhány hete szintén több százezer oldal vált elérhetetlenné egy akció után, amely elhárítása érdekében minden .tr végű honlapról ki kellett tiltani a külföldi forgalmat. A háttérben sokan Oroszországot sejtették, ami nem légből kapott feltételezés. Moszkva ugyanis nem először vágna bele a kiberhadviselésbe: 2007-ben Észtország kritikus infrastruktúráit érte óriási méretű támadás, de bevethettek hasonló eszközöket a grúzok elleni 2008-as konfliktusban, illetve Ukrajna ellen 2014-ben.

(MTI, The Hill)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére