Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Táncra perdültek a brüsszeli merénylet után

Sümeghi Lóránt

2016.04.19. 08:48

A belga miniszterelnök megerõsítette a szinte felfoghatatlan hírt, miszerint a brüsszeli muszlimok lakta régiókban sokan táncolni kezdtek örömükben a harmincöt halálos áldozatot követelõ merénylet hírének hallatán.
BRÜSSZEL, 8:48

A belga miniszterelnök megerősítette a szinte felfoghatatlan hírt, miszerint a brüsszeli muszlimok lakta régiókban sokan táncolni kezdtek örömükben a harmincöt halálos áldozatot követelő merénylet hírének hallatán. 

A megosztó kijelentést eredetileg a belga belügyminiszter Jan Jambon ejtette ki száján még pár nappal korábban, azonban a belga miniszterelnök kedd reggel megerősítette, hogy valóban készültek jelentések arról, hogy örömtáncot jártak egyes muszlimok a robbantások napján:

megerősítem, hogy valóban találkoztunk terrorizmust éltető megnyilvánulásokkal a merényletek bekövetkezte után."

Azonban a belga kormányfő, Charles Michel hozzátette, hogy csupán egy radikális kisebbségről van szó, így nem tartja helyesnek, hogy általánosítás áldozatává váljanak a muzulmánok nagy része Belgiumban.

A brüszeli terrortámadások következtében a legfrissebb összesítések szerint legalább harmincöt ember vesztette életét, és mintegy háromszáznegyvenen megsebesültek, köztük két magyar állampolgár. A támadásokat a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet vállalta magára.

A belügyminiszter által korábban tett kijelentések már több ízben is nagy port kavartak a belgák körében. Egyik elhíresült mondata szerint a belga integrációs-politika egyfajta rákos daganatként duzzasztotta a feszültséget a Belgiumban élő muzulmánok között. 

(RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére