Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Teleszórnák imámokkal a német hadsereget

Forisek Ádám

2019.02.06. 06:58

A Bundeswehrben szolgáló muszlimok szerint ideje a katolikus papok és protestáns lelkészek mellett már imámokat is foglalkoztatni a hadseregben.

A Bundeswehrben jelenleg mintegy 1500 muszlim szolgál, és mint ahogy a német sajtó írja, kezdenek egyre inkább elégedetlenkedni. 

Kifogásolják ugyanis, hogy a német hadseregben nem fordítanak elég figyelmet a muszlimok lelki gondozására. Katolikus és protestáns lelkészek vannak, imámok azonban nincsenek. Ezért a muszlim katonák még a védelmi minisztert, Ursula von der Leyent is megkeresték az ügyben.

A jogi helyzet ráadásul a muszlimoknak kedvez, a német alkotmány szerint ugyanis minden vallást egyenlően kell kezelni, és minden körülmény között biztosítani kell azt, hogy az emberek szabadon gyakorolhassák vallásukat. Így az, hogy a Bundeswehr nem alkalmaz imámokat, gyakorlatilag alkotmányba ütközik a muszlimok szerint.

A védelmi minisztérium szerint a tárgyalások már folynak a németországi muszlimokat tömörítő Deutsche Islam Konferenzcel, az ernyőszervezet szerint azonban Bundeswehr nem viszonyul az ügyhöz kellő lelkesedéssel.

Mindenesetre a német kormány elkötelezett a multikulturális hadsereget illetően, az ügyet a leghangosabban a bevándorláspárti Zöldek és a szociáldemokraták támogatják.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére