Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Terrorista indíttatású volt a doveri menekültközpont elleni támadás

888.hu

2022.11.05. 15:45

„Terrorista ideológia” vezérelte azt a gyújtogatásos támadást, amelyet egy hete követett el a délkelet-angliai Doverben működő menekültügyi központ ellen egy idős brit férfi – közölte szombaton a Scotland Yard terrorelhárítási ügyosztálya.

 

Az akciót a 66 éves Andrew Leak követte el. A támadásban a belügyminisztériumi intézmény

két alkalmazottja könnyebben megsérült.

 

Leak, aki a dél-angliai High Wycombe városában élt, szemtanúk beszámolói szerint két vagy három Molotov-koktélt dobott múlt vasárnap a bevándorlási és menedékjogi ügyeket intéző központ épületére az angliai kikötővárosban.

A támadó egy fehér SEAT gépkocsival érkezett a helyszínre, majd miután az épületre hajította a házilagos gyújtóeszközöket, egy közeli üzemanyagtöltő állomásra hajtott tovább, ahol öngyilkosságot követett el.

Az épületben keletkezett kisebb tüzet a tűzoltók néhány perc alatt eloltották.

Az ügy kivizsgálásának irányítását már a hét elején átvette a Scotland Yard terrorelhárító szolgálatának délkelet-angliai ügyosztálya, bár az incidenst, amelyben az elkövető kezdetleges gyújtóeszközöket használt, a hatóságok akkor még nem minősítették terrorcselekménynek.

 

Szombaton azonban Tim Jacques, a terrorelhárítás országos koordinátora bejelentette: az eddig összegyűjtött bizonyítékok alapján megállapítható, hogy az elkövetőt – jóllehet az incidensnek „elmekórtani vonatkozásai” is voltak – elsősorban

szélsőséges ideológiák vezérelték

cselekedete végrehajtásában, és ez már megfelel azoknak a kritériumoknak, amelyek alapján egy adott merényletet terrorcselekménynek lehet nyilvánítani.

Nagy-Britanniába évente több tízezren próbálnak illegálisan átjutni a kontinensről a La Manche csatornán át, többnyire embercsempészek által szervezett csoportokban, amelyek gumicsónakokkal kelnek útra, és az átkelési kísérlet közben elfogottak jelentős részének ügyét a doveri menekültügyi központban intézik.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére