Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

The Guardian: Orbán Viktor az európai jobboldal új vezetője

888.hu

2020.02.09. 13:50

Az európai jobboldal új vezetőjének nevezte Orbán Viktort a baloldali The Guardian szerzője, de bírálta is a magyar kormányfőt, illetve Daniel Kawczynskit. A Spectatorban Yoram Hazony válaszolt a kritikákra.

A Guardianben Nick Cohen az írásában odáig is eljutott, hogy szerinte a kereszténység ma a „fehér ember” szinonimája, és hamis Orbán kereszténységet védő politikája, miközben hazánkban az aktívan templomba járók aránya alig 15%. Kirohanásába Roger Scrutont is beleszövi, a konzervatív filozófusnak szerinte nem lett volna szabad átvennie Orbántól az elismerést halála előtt.

Cohen támadja a múlt heti római konferenciát is, ahol Orbán Viktor is felszólalt.

Nick Cohen cikkében arra is rámutat, hogy

Orbán Viktor a jobboldal új vezetőjévé nőtte ki magát Európában.

A Spectator hasábjain látott napvilágot Yoram Hazony válaszcikke, aki rámutat arra, hogy a baloldali hisztéria ellenére igenis van létjoga Orbán Viktorral és Daniel Kawczynskival tárgyalni, az ő érdekfeszítő gondolataikat meghallgatni Európa jövőjéről. Hazony kiemeli, hogy

a nyugati balos sajtó minden alapot nélkülözve nevezi szélsőjobboldalinak a konzervatív politikusokat. Tiltakozik az ellen is, hogy Orbánt és a konferencia többi résztvevőjét, illetve szervezőit antiszemitizmussal, rasszizmussal vagy homofóbiával vádolják, árnyalt gondolkodásra szólítva fel a bírálókat.

A szerző a konferenciát és Orbánékat ért kritikákat a píszíkultúra megfélemlítési kísérletének nevezi.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére