Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Theresa May a Brexitrõl: cél, hogy London visszaszerezhesse Brüsszeltõl az ellenõrzést saját törvényei, határai és pénze felett

Nagy Gábor

2018.11.13. 06:54

A brit miniszterelnök szerint az utolsó, "mérhetetlenül nehéz" szakaszukba jutottak a tárgyalások a brit EU-tagság megszûnésének (Brexit) feltételrendszerérõl.
LONDON, 06:54

 

A brit miniszterelnök szerint az utolsó, "mérhetetlenül nehéz" szakaszukba jutottak a tárgyalások a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről.

 

Theresa May hétfő este, a londoni City polgármestere, a Lord Mayor hagyományos éves bankettjén elmondott, kizárólag külpolitikai témákat érintő beszédében kijelentette: még az éjszaka folyamán is rendkívül kemény munka folyik a tárgyalóasztalnál annak érdekében, hogy előrelépést lehessen elérni a kilépési megállapodás lezáratlan kérdéseiben. Mint mondta: jelentős horderejű kérdések várnak még megoldásra.

 

A brit kormányfő szerint mindkét fél megegyezésre törekszik, de "mérhetetlenül nehéz kérdésekről tárgyalunk". A tárgyalások célja azonban nem a könnyű, hanem a helyes döntések meghozatala. Theresa May leszögezte: a brit választóknak tudniuk kell, hogy ő nem fog megalkudni azokban a kérdésekben, amelyekről a népszavazáson döntöttek.

 

Hétfő esti beszédében a brit miniszterelnök kijelentette, hogy London nem köt "bármilyen áron" megállapodást az Európai Unióval, és bármiféle egyezség szülessék is, biztosítania kell,

 

hogy Nagy-Britannia visszaszerezhesse az ellenőrzést törvényei, határai és pénze felett, és lehetősége legyen új kereskedelmi egyezmények megkötésére bárhol a világon.

 

A hétfő esti banketten elmondott beszédében a brit kormányfő kijelentette: London nem olyan viszonyt szeretne fenntartani Oroszországgal, mint a mostani, és nyitott egy másfajta kapcsolat kialakítására.

 

Theresa May leszögezte: ha Moszkva eláll az olyan támadásoktól, mint az idegméreg-hatóanyaggal elkövetett tavaszi angliai merényletkísérlet Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős hírszerző ügynök és lánya ellen, ha felhagy a szomszédai területi épsége elleni akciókkal, és ehelyett osztozik az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagállamaira háruló közös felelősségben, akkor Nagy-Britannia is ennek szellemében reagál.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére