Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tillerson: Moszkvának meg kell állítania a kelet-ukrajnai szakadárokat

888.hu

2017.07.09. 20:28

Rex Tillerson amerikai külügyminiszter felszólította vasárnap Kijevben Oroszországot, hogy vegye rá "csatlósait", a kelet-ukrajnai szakadárokat az erõszakos cselekmények beszüntetésére.
WASHINGTON, 20:28

Rex Tillerson amerikai külügyminiszter felszólította vasárnap Kijevben Oroszországot, hogy vegye rá "csatlósait", a kelet-ukrajnai szakadárokat az erőszakos cselekmények beszüntetésére. 

A tárcavezető emellett azt is szorgalmazta, hogy Moszkva biztosítson szabad mozgást az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet ukrajnai megfigyelőinek az általuk ellenőrzött területeken, egészen az ukrán-orosz határig. Ez azon a sajtótájékoztatón hangzott el, amelyet az amerikai diplomácia vezetője és Petro Porosenko ukrán államfő megbeszélésük után közösen tartott.

Porosenko a maga részéről arra szólította fel Oroszországot, hogy mutasson jóakaratot a Donyec-medencei fegyveres konfliktus békés rendezése érdekében, szüntesse be a gyilkolást és a támadásokat Ukrajna keleti részében, a kibertámadásokat, a lejárató propagandát, amelyek alkotóelemei a Moszkva által Ukrajnával szemben folytatott hibridháborúnak.

Az ukrán elnök hangsúlyozta, hogy Tillerson kijevi látogatása erőteljes üzenet az Egyesült Államoktól arról, hogy támogatja Ukrajna harcát a demokratikus értékekért és a szabadságáért.

(Híradó)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére