Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tilos lesz egy svéd városban hidzsábot viselni az iskolákban

Tóth Dalma

2019.05.30. 10:15

Svédország egyes részein kezdenek ráébredni az emberek, hogy ideje lenne integrálni a muszlimokat.

Svédországban elsőként döntött úgy Staffanstorp városa, hogy a 13 év alatti gyerekek nem viselhetnek fejkendőt. Így akarják elősegíteni a muszlim fiatalok integrációját.

A fejkendő azt szimbolizálja, hogy a nők nem érhetőek el. Ez a nők szexualizálása, és ez indokolatlan egy fiatal lány esetében. Azzal nincs problémám, ha egy felnőtt nő visel fejkendőt, de jelen esetben gyerekekről, kislányokról van szó

– mondta Christian Sonesson, a Malmőtől 20 kilométerre fekvő város polgármestere.

A szociáldemokraták helyi politikusa, Pierre Sjöström szerint a város egy olyan problémára keresett megoldást, ami szerinte nem is létezik. Természetesen már felcsendültek azok a hangok, akik szerint az új szabályozás diszkriminatív, mivel korlátozza a vallásszabadsághoz való jogot.

A példa egyébként nem egyedi. Ausztriában május közepén döntöttek úgy, hogy betiltják a fejkendők viseletét az osztrák általános iskolákban. Az előírás azoknak az ideológiai vagy vallási jellegű ruhadaraboknak a viseletét tiltja meg, amelyek a teljes fejet takarják. Persze az osztrákoknál is akadnak olyanok, akik kikeltek magukból az új szabályozás miatt, várhatóan meg is támadják azt az alkotmánybíróságon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére