Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Titkos, szalafistának tartott iskolát zártak be Franciaországban

Zelenka Dóra

2018.12.18. 12:13

Titkos, szalafistának tartott iskolát zártak be a francia hatóságok Marseille-ben - jelentette be kedden Jean-Michel Blanquer oktatási miniszter. Az iskola mintegy 20 tanulót fogadott a város északi negyedeibõl.
MARSEILLE, 12:13

Titkos, szalafistának tartott iskolát zártak be a francia hatóságok Marseille-ben – jelentette be kedden Jean-Michel Blanquer oktatási miniszter. Az iskola mintegy 20 tanulót fogadott a város északi negyedeiből.

"Ez egy titkos iskola, nem felel meg a szabályoknak, amelyeket lefektettünk július után", amikor szigorítottunk a szerződés nélküli magániskolák rendszerén, elkerülendő a szabálytalanságokat" – mondta a tárcavezető a BFMTV francia televíziós csatornának nyilatkozva.

Nem az első, de nem az is az utolsó"

– tette hozzá, ígérve, hogy az elkövetkezendő hetekben további, illegálisan működő iskolákat zárnak be.

A szerződés nélkül működő magániskolák rendszerét szigorító törvény egyik fő célja fellépni azzal szemben, hogy a tanulókat "besorozza" a radikális iszlám, és hogy megtalálja a "megfelelő egyensúlyt az oktatás szabadsága és a gyerekek védelme között".

A szalafizmus a világi államot elutasító és az iszlám jogrend, a saría alapján álló vallási mozgalom. Képviselői vagy társadalmi-politikai eszközökkel, vagy pedig erőszakkal, terrorral igyekeznek elérni céljukat, a saríára alapozott állam felépítését.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére