Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Titokban találkozott egymással Trump és Putyin

Pörge Béla

2017.07.19. 06:58

Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök a G20-as országcsoport hamburgi csúcstalálkozóján nem egyszer, hanem kétszer találkozott.
HAMBURG, 6:58

Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök a G20-as országcsoport hamburgi csúcstalálkozóján nem egyszer, hanem kétszer találkozott.

Kedd későn este kiderült: nem külön találkozóról volt szó, hanem a vacsorai beszélgetésről. A találkozó tényét megerősítette a Fehér Ház is. A két államfő nem külön találkozót tartott, hanem a vacsoraasztalnál beszélgettek. Vlagyimir Putyin mellé ültették az amerikai first ladyt, Melania Trumpot, majd a vacsora végeztével Trump csatlakozott hozzájuk, és bekapcsolódott a beszélgetésbe — írja az MTI.

A feltételezett második találkozóról szóló információ kedden este bejárta az amerikai sajtót, és természetesen azonnal beindultak az álhírgyártók. A CNN műsorában például azt latolgatták, hogy Melania Trump – mivel szlovén születésű – valószínűleg oroszul beszélgetett Putyinnal, "ki tudja, miről".

Ian Bremmer, a politikai konzultációval foglalkozó, New York-i székhelyű, a demokratákhoz közel álló Eurasia Csoport elnöke, aki egyébként nem volt ott Hamburgban, azt állította az amerikai médiában, hogy a csúcstalálkozón részt vevő politikusoktól hallott Trump és Putyin újabb, eddig nyilvánosságra nem hozott tárgyalásáról. A közszolgálati rádió megszólaltatta Bremmert, aki azt állította, hogy a két államfő másodjára egy órán keresztül beszélgetett és ezzel meghökkentette a világ vezető politikusait. Bremmer hosszasan fejtegette azt is, hogy tudomása szerint Trump és Putyin bizalmasan beszélgetett egymással.

Donald Trump a hírek és találgatások megjelenése után kedden későn este egy Twitter-bejegyzésben reagált.

Beteg dolog a hamis híreket gyártó média története a titkos találkozóról Putyinnal. Németország kancellárja a G20-ak valamennyi vezetőjét a hitvesükkel együtt meghívta. A sajtó tudott erről!" 

— írta az elnök.

A G20-as országcsoport július elején tartotta csúcstalálkozóját a németországi Hamburgban, és az eddig nyilvánosságra került információk szerint Donald Trump és Vlagyimir Putyin hivatalos tárgyalása a tervezettnél jóval hosszabb ideig, több mint két és fél órán keresztül tartott.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére