Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több ezer újabb Clinton-e-mail szivárgott ki

Sümeghi Lóránt

2016.08.23. 07:28

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) újabb, eddig nem ismert, csaknem 15 ezer Clinton-e-mailt talált; a külügyminisztérium vizsgálódik.
WASHINGTON, 7:28

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) újabb, eddig nem ismert, csaknem 15 ezer Clinton-emailt talált; a külügyminisztérium vizsgálódik. 

Az FBI, csaknem egy évig tartó nyomozás után olyan elektronikus levelekre bukkant, amelyeket sem Hillary Clinton, sem az ügyvédjei nem adtak át a nyomozó hatóságoknak. Azokról a hivatalos levelekről van szó, amelyeket Clinton külügyminiszterként írt, és a saját, magánszerverén küldött el, a jogszabályokban foglaltakkal össze nem egyeztethető módon. 

Összesen 14 900, eddig rejtve maradt levélről van szó.

Hétfőn egy szövetségi bíró felszólította a külügyminisztériumot, hogy a terveivel ellentétben még október előtt fedje fel, hozza nyilvánosságra ezeket a leveleket. Ám közben az igazságügyi minisztérium ügyvédjei is bejelentést tettek, közölték, hogy a nyilvánosságra hozatal előtt szeretnék átnézni Hillary Clinton levelezését. 

A külügyminisztérium ügyvédi csapata és a Judicial Watch (Igazságügyi Figyelő) nevű konzervatív jogászfórum tárgyalásokat folytat arról, hogyan és miként lehet nyilvánosságra hozni a szóban forgó leveleket.

A külügyi szóvivő, Mark Toner közleményben reagálva szögezte le: a minisztérium önszántából ajánlotta fel már korábban is, hogy "kiadja" a Hillary Clinton külügyminisztersége idején küldött és kapott hivatalos elektronikus leveleket, de ezek olyan nagyszámúak, hogy időbe telik nyilvánosságra hozataluk, hiszen még szét kell válogatniuk Clinton hivatalos és a magánlevelezését is.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére