Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több mint 200 ezer ember menekült el Szíriából április eleje óta

888.hu

2017.07.28. 06:28

Több mint 200 ezer ember menekült el otthonából az Iszlám Állam nevû dzsihadista szervezet szíriai "fõvárosának" számító, ostrom alatt álló észak-szíriai Rakkából és környékérõl április eleje óta - közölte csütörtökön Ursula Mueller, az ENSZ humanitárius koordinátorának helyettese.
RAKKA, 6:28

Több mint 200 ezer ember menekült el otthonából az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet szíriai "fővárosának" számító, ostrom alatt álló észak-szíriai Rakkából és környékéről április eleje óta – közölte csütörtökön Ursula Mueller, az ENSZ humanitárius koordinátorának helyettese.

A számadatok alapján csak júliusban több mint 30 ezer ember volt kénytelen elhagyni otthonát a város és környékén folyó harcok miatt, amelyeket a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű ellenzéki ernyőszervezet milicistái vívnak a dzsihadistákkal a város felszabadításáért.

Az ostromban részt vevő egyik arab milícia azonban csütörtöki jelentése szerint az SDF Rakkának csaknem 30 százalékát sikeresen ellenőrzése alá vonta azóta, hogy június 6-án megindította az IÁ szíriai “fővárosának” felszabadítását célzó ostromát, amelyben az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció légiereje és amerikai különleges erők is segítik.

Közben a szíriai konfliktust szorosan figyelemmel követő Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja nevű emigráns szervezet jelentette, hogy szerda éjszaka legalább 29 személy, közte 8 kiskorú vesztette életét a nemzetközi koalíció egyik, a dzsihadisták ellenőrzése alatt álló területek ellen intézett légicsapásában a városban.

Mueller csütörtökön az ENSZ Biztonsági Tanácsában Jordániából videofelvételen keresztül bejelentkezve azt mondta: 20 ezer és 50 ezer ember közé teszik azok számát, akik továbbra is a városban, és feltehetőleg az IÁ fogságában tartózkodnak.

Az ENSZ humanitárius koordinátor-helyettese emellett arról számolt be, hogy a világszervezet az utóbbi hónapban képtelen volt eljuttatni humanitárius segélyszállítmányát az ostromlott térségbe. Mueller mindezért a szíriai kormányt, a fegyveres csoportokat és a harcokat okolta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére