Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több mint 800 migránst hajóztattak az olasz partokra egy hét (!) alatt

Zelenka Dóra

2019.11.25. 07:18

De mindenki lenyugodhat, ezek nem migránsok, csak migránsoknak tűnő emberek!

Az elmúlt héten illegális bevándorlók százai érték el az olasz partokat. Az Észak-Afrikából érkező migránsokat még mindig civil szervezetek hajói szállítják – totál illegálisan – Olaszországba – számol be az Il Giornale.

Az NGO-k a 800 migráns közel felének nyújtottak segítséget, míg a többit a parti őrségek mentették ki a vízből és szállították őket partra. Értesülések szerint a francia SOS Mediterranée hajójának fedélzetén jelenleg is 215 migráns várakozik arra, hogy partra érjenek. Egy másik NGO, a spanyol Open Arms 73, míg az Aita Mari 79 migránst vett fel fedélzetére a líbiai partokról. Luciana Lamorgese olasz belügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy a római kormány még mérlegeli az Open Arms kikötésének engedélyezését.

Líbia után már Tunéziából is egyre több migránstaxi indul.

Legutóbb például Djerba szigetén a parti őrség 43 migránst gyűjtött össze, mindössze 10 mérföldre Szicília szigetétől.

A hajó a tunéziai Houmet Essouk községből kezdte meg az útját, de a hatóságok hamar azonosították az illegális vízi taxit és elfogták a migránsokat. Érdekesség, hogy a tunéziai hatóságok megállapították, hogy a hajón lévő bevándorlók egyike sem Tunéziából származik. A migránsok több mint fele etióp volt, a többiek Eritreából és Szomáliából származtak.

Vasárnap este az Ocean Viking is kikötött a szicíliai Messinában 213 migránssal a fedélzetén.

Befejeződött az Ocean Viking civil hajóval érkezett 213 migráns partra szállása a szicíliai Messina kikötőjében – közölte a hajót üzemeltető Orvosok Határok Nélkül (MSF) nem kormányzati szervezet közösségi oldalán.

A szervezet kiemelte, hogy a csoport egyharmadát felnőtt kíséret nélküli 18 éven aluliak alkotják. Az elmúlt napokban a Líbiából elindultak közül 215 személyt vett fedélzetére az Ocean Viking, az SOS Mediterranée és az Orvosok Határok Nélkül közös civil hajója, amely Máltától és Olaszországtól kért kikötést. Ezt a líbiai hatóságok is felajánlották, de a két nem kormányzati szervezet (NGO) elutasította.

A csoportból két személyt a máltai hatóságok már partra engedtek rossz egészségi állapotuk miatt. Az olasz belügyminisztérium szombaton a szicíliai Messina kikötőjét jelölte ki az Ocean Vikingnek. Ezzel egy időben a szeptemberi máltai megállapodás négy aláírója, vagyis Franciaország, Németország, Málta és Olaszország közös felhívást intézett az Európai Bizottsághoz, hogy léptesse életbe az Ocean Vikingen érkezők európai elosztását.

Szombaton egy Líbiából önerőből Lampedusa szigetéig eljutott migránscsoport hajója felborult: 149 embert sikerült kimenteni, öt holttestet találtak.

Matteo Salvini az ellenzéki Liga vezetője, volt belügyminiszter hangsúlyozta, hogy a jelenlegi kormány „nyitott kikötők” politikája növelte az indulások és ezzel a halottak számát is.

Így több kábítószer és fegyver is érkezik az emberkereskedők hajóin. Conte és Lamorgese szégyellheti magát!

– üzente Salvini Giuseppe Conte miniszterelnöknek és a jelenlegi belügyminiszternek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére