Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több mint százan haltak meg az Irakban és Iránban történt földrengésben

888.hu

2017.11.13. 06:28

A legfrissebb adatok szerint legalább 146-an haltak meg a leginkább Irán és Irak határvidékét sújtó vasárnapi földrengésben.
TEHERÁN, 6:28

A legfrissebb adatok szerint legalább 146-an haltak meg a leginkább Irán és Irak határvidékét sújtó vasárnapi földrengésben.

Az iráni hírügynökség legfrissebb adatai szerint legalább 140 ember vesztette életét és mintegy 860-an sérültek meg a vasárnap éjszaka bekövetkezett 7,3-as erejű földmozgás miatt, amelyet egész Irakban és még Izraelben is lehetett érezni.

A természeti katasztrófa az eddigi információk szerint leginkább Irán észak-nyugati részét, Kermánsáh tartományt sújtotta. Az első jelentések még csak néhány áldozatról szóltak, ám az idő előrehaladtával a hatóságok egyre több elhunytról számoltak be. Az északnyugati Kermánsáh tartomány kormányzója korábban közölte is, hogy az áldozatok pontos számát csak órák múlva tudják majd megállapítani.

A Reuters hírügynökség kiemelte, hogy Irán vidéki részein sok házat sártéglából építenek, amelyek kevésbé képesek ellenállni egy földmozgásnak, mint más építőanyagok.    
  
Hétfőre virradóra a világ más tájain is rázkódott a föld. Japántól 351 kilométerre egy 5,8-as erejű földrengést, míg Costa Rica partjaitól 16 kilométere egy 6,5-ös erősségű földmozgást mértek. Japánban nem okozott károkat a földrengés. Costa Rica esetében egyelőre nem tudni, hogy voltak-e komolyabb károk, de cunamiriadót nem rendeltek el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére