Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több mint tíz éve nem fogtak el ennyi illegális bevándorlót az amerikai-mexikói határon

Tóth Dalma

2019.06.06. 11:12

Az amerikai-mexikói határon rekordmennyiségű migránst tartóztattak le májusban.

Összesen 132 887 illegális bevándorlót tartóztattak le májusban. Tizenkét év után most fordult elő újra, hogy az őrizetbe vételek száma meghaladta a százezret. Utoljára 2007 áprilisában volt ilyen.

Tavaly 396 579 dokumentumokkal nem rendelkező migránst fogtak el a határon. Ameddig a 2000-es évek elején főleg egyedülálló mexikói férfiak próbálkoztak az illegális határátlépéssel, addig most leginkább közép-amerikaiak teszik ezt családostul. A legtöbben Guatemalából, Hondurasból és El Salvadorból érkeztek. Az őrizetbe vettek közül valószínűleg mindenki menekültkérelemért fog folyamodni, a kérdés, hogy jogosultak-e rá.

Donald Trump 4,5 milliárd dollárt kért a kongresszustól a migránsválság kezelésére, de egyelőre még nem kapta meg a felhatalmazást.

Felvetette azt is, hogy június 10-től 5 százalék vámot fog kivetni minden mexikói árura, hogy ezzel kényszerítse az országot az Egyesült Államok déli határához egyre nagyobb számban érkező közép-amerikai illegális bevándorlók feltartóztatására.

Mexikó egyébként több lehetőséget is kínál migránsoknak, hogy legálisan az országban maradhassanak, sőt azokat is befogadja, akiknek az Egyesült Államokban egyelőre elbírálás alatt áll a menekültkérelme. A migránsokat azonban ez nem érdekli, mindegyikük az USA-ba szeretne menni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére