Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több száz gyereket temettek el cipősdobozokban

Oláh Gellért

2017.03.04. 16:28

Több száz csecsemõ és kisgyerek holttestére bukkantak egy, korábban lányanyáknak fenntartott otthon mellett az írországi Tuamban.
TUAM, 16:58

Több száz csecsemő és kisgyerek holttestére bukkantak egy, korábban lányanyáknak fenntartott otthon mellett az írországi Tuamban.

Akár 800 gyerek holtteste is lehet abban a tömegsírban, amit a férjezetlen nőknek és gyerekeiknek fenntartott katolikus otthon mellett találtak a nyomozók, ahol egy húsz kamrából álló, föld alatti tömegsírt tártak fel.

A megtalált gyerekek kora 35 hetestől 3 évesig terjed. Legtöbbjüket az 1950-es években temethették el, a tuami otthon 1961-ben zárt be - írja az Irish Times

Az intézményt a Bon Secours nővérek nevű apácarend vezette, akik befogadták a szülés előtt álló hajadon nőket. A megszületett gyerekeket azután elválasztották az anyjuktól,apácák nevelték fel őket elzárva, egy bizonyos kor után pedig örökbe adták őket.

A mostani felfedezés megerősíti azt az évtizedek óta fennálló gyanút, hogyazoknak a gyerekeknek a nagy részét, akik az otthonban haltak meg, jelöletlen tömegsírokba temették. Ez bevett gyakorlatnak számíthatott a katolikus egyház fennhatósága alá tartozó hasonló intézményekben a korabeli Írországban, ahol nagy volt a gyerekhalandóság.

Az ír kormány 2014-ben állított fel egy bizottságot a gyanú kivizsgálásra, miután egy tuami történész, Catherine Corless majd 800 gyerek halotti bizonyítványára bukkant rá, de mindössze két gyerek temetési feljegyzéseit találta meg, jegyzi meg a Guardian

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére