Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több száz migráns fulladt vízbe

Tóth Dalma

2016.04.18. 13:12

Több tucat migráns fulladt a Földközi-tengerbe, amikor túlzsúfolt hajókkal próbáltak átjutni Egyiptomból Európába.
Olaszország, 13:12

Több tucat migráns fulladt a Földközi-tengerbe, amikor túlzsúfolt hajókkal próbáltak átjutni Egyiptomból Európába.

A tragédia során körülbelül 400 menekült tartózkodott a csónakban. A többségük Szomáliából származott. A baleset az Olaszországba tartó úton történt. A tömegben etiópiaiak és eritreiak is voltak. A hatóságoknak csak 29 embert sikerült kimentenie a vízből, a baleset után. A csónak felborulását követően, az utasok többsége a vízbe esett, rengeteg embert nem sikerült kimenteni, ők valószínűleg vízbe fulladtak.

Eközben Magyarországon a múlt hét végén 391 határsértőt fogtak el, négy gyanúsított ellen pedig embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Az év első heteiben országosan naponta tíz körül alakult az elfogott határsértők száma, de februárban, márciusban és áprilisban is előfordult olyan nap, hogy kétszáznál többet tartóztattak fel, húsvét hétfőn idén a legtöbbet, 255-öt.  Az érkező határsértők állampolgárság szerinti összetétele nagyon sokszínű, jelentős számban vannak magukat afgánnak, iráninak, pakisztáninak vagy valamely észak-afrikai országból származónak vallók, de jönnek olyan távoli helyekről is mint Haiti vagy Srí Lanka.

(DailyMail; MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére