Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több tucatnyi tüntetőt állítottak elő Örményországban egy orosz katonai támaszpont közelében

888.hu

2023.01.08. 17:40

Hatvanöt tüntetőt állítottak elő vasárnap Örményországban egy orosz katonai támaszpont közelében, az aktivisták Moszkva közbeavatkozását kérték a vitatott hovatartozású, örmények lakta Hegyi-Karabah azerbajdzsáni blokádjának felszámolása érdekében.

 

Az Interfax orosz hírügynökség szerint a nap folyamán mintegy 200 aktivista gyűlt össze a Gjumriban található, 1995-ben létesített orosz támaszpont előtt. A megmozdulás résztvevői egyebek között azt követelték, hogy az orosz békefenntartók nyissák meg a magukat környezetvédelmi aktivistáknak nevező azeriek által december 12-e óta lezárt Lacini-folyosót.

Ez az egyetlen útvonal Hegyi-Karabah és Örményország között, amelyhez 2020 őszén orosz békefenntartókat vonultattak fel. Az aktivisták részben elzárták az utat, korlátozva ezzel a forgalmat. A bakui hatóságok szerint nincs szó teljes blokádról, ugyanakkor a hegyi-karabahi tisztségviselők azt mondják, hogy ennek következtében kezdenek kifogyni az élelmiszerből, gyógyszerekből és üzemanyagból.

A több évtizedes konfliktus 2020. szeptember 27-én lángolt fel újra. Azerbajdzsán nagyszabású hadműveletet indított az örmények ellenőrizte enklávé és a környező területek visszafoglalására. Hadműveletei döntően sikerrel jártak. Jóllehet a felek 2020. november 9-én, orosz közvetítéssel fegyverszünetben állapodtak meg, a határ menti térségben továbbra is rendszeresek az összetűzések.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére