Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Többen meghaltak az Algériát sújtó erdőtüzekben

888.hu, MTI

2021.08.10. 20:30

Legalább hét ember vesztette életét az Algériát sújtó erdőtüzekben – közölte kedden a polgári védelmi hatóság. Eközben a szomszédos Tunéziát rekordhőség sújtja.

Az algériai polgári védelmi hatóság tájékoztatása szerint a bozóttüzekben további két ember súlyosan megsérült.
Az állami rádió szerint lakóházak semmisültek meg, az al-Bilád című újság pedig arról számolt be, hogy a tűz miatt otthonát elhagyni kényszerülő embereket fogadnak iskolákban Tizi Uzu tartományban. A tartomány körülbelül 150 kilométerre keletre található a fővárostól, Algírtól.
Az al-Bilád szerint önkéntes civilek segítenek a polgári védelmi csapatoknak, amelyek hétfő óta igyekeznek megfékezni a lángokat.

Algéria 14 tartományában legalább 19 helyen ütött ki tűz.

A szomszédos Tunézia meteorológiai intézete szintén kedden arról számolt be, hogy hőmérsékleti rekordok dőltek meg az országban, különösen annak északi és keleti részén. A fővárosban, Tuniszban 48 fokot mértek a nap közepén, amivel megdőlt a rekord. Az előző hőmérsékleti rekordot, 46,8 fokot 1982-ben mérték itt. A tunéziai egészségügyi minisztérium Facebook-oldalán azt tanácsolta az állampolgároknak, hogy maradjanak otthon a legmelegebb órákban, és rendszeresen fogyasszanak folyadékot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére