Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tömeges gázolás és lövöldözés New Yorkban

Horváth József György

2017.10.31. 21:53

Nyolc ember meghalt, és legalább tizenöten megsérültek a New York-i World Trade Center közelében.

Egy gépjármű hajtott a bicikliútra, amelyen gyalogosok is közlekedtek, majd lövöldözés kezdődött Manhattan utcáin, helyi idő szerint kedd délután három óra körül. A rendőrség egy embert őrizetbe vett, és megerősítette, hogy több áldozat és sérült van.

Az AP hírügynökség eddig 6 halottról és 15 sérültről tudott, azonban a New York Times értesülései szerint az áldozatok száma nyolcra növekedett.

Szemtanúk beszámolói alapján azt írták, a lövöldöző pickupjával egy iskolabusznak is nekirohant. A közelben van a Stuyvesant középiskola. A BBC beszámolója szerint a pickup a biciklisek közé hajtott, mielőtt a lövések eldördültek volna. 

Az NBC csatorna értesülései szerint a pickup először biciklisek közé hajtott, majd nekiment egy kirakatnak. A sofőr kiszállt, ekkor kezdett el lövöldözni. A Fox és a Haaretz értesülései szerint a sofőr a lövések leadása előtt azt kiáltotta, hogy "Allhu Akbar".

A város polgármestere is megerősítette, hogy terrortámadásról van szó.

A New York-i rendőrség arra kérte az embereket, hogy kerüljék a Chambers Street és West Street környékét. Innen nem messze található egyébként a 9/11 emlékmű, amelyet a World Trade Center áldozatainak állítottak.

A New York-i rendőrség a twitterén megerősítette, hogy több áldozat és sérült van. Vizsgálják, hogy terrortámadásról van-e szó.

A rendőrség is megerősítette, hogy elfogták a támadót.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére