Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Torinóban balhéztak a migránsok

Tóth Dalma

2016.11.24. 16:58

Torino külvárosában több száz afrikai migráns vonult az utcákra tüntetni, miután támadás érte szálláshelyeiket. Végül a rohamrendõrségnek kellett közbeavatkoznia.
TORINO, 16:58

Torino külvárosában több száz afrikai migráns vonult az utcákra tüntetni, miután támadás érte szálláshelyeiket. Végül a rohamrendőrségnek kellett közbeavatkoznia.

"Rasszista olaszok!" – kiabálták olaszul az afrikai férfiak, akik szerda éjszaka több órán át tüntettek, gépkocsikat rongáltak meg és utcai táblákat csavartak ki a helyükről. A tömeg csak a rohamrendőrség helyszínre érkezésekor oszlott fel – írja az MTI.

A demonstrációt a migránsok szálláshelye közelében felrobbant petárdák váltották ki. A petárdákat a migránsok ellenük irányuló támadásként élték meg. A helyi napilapok beszámolói szerint az sem kizárt, hogy a háttérben a Torino labdarúgócsapat szélsőséges szurkolói állnak.

Mintegy 1300 migráns él 2013 márciusa óta az egykori olimpiai falu épületeiben, melyek a 2006-os torinói téli olimpia után üresedtek meg. Chiara Appendino torinói polgármester minél előbbi megoldást ígért a volt olimpiai falu épületeinek kiürítésével és a migránsok áthelyezésével.

(Borítókép: migránspárti tüntetés Rómában, november 12-én. Foto: AFP, Riccardo de Luca)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére