Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Törökország csak a hadirokkant és a képzetlen migránsokat küldené Európába

Bertha László

2016.07.09. 17:18

Az orvosi és a mérnöki diplomával rendelkezõ szír migránsok kaphatnak elõször török állampolgárságot - tudta meg a Habertürk címû török napilap.
ANKARA, 17:18

Az orvosi és a mérnöki diplomával rendelkező szír migránsok kaphatnak először török állampolgárságot – tudta meg a Habertürk című török napilap.

A török lap értesülése szerint a „fehérgallérosokon” túlmenően a szakközépiskolai, vagy szakiskolai végzettségűek is szintén előnyt élvezhetnek. Erdoganék célja továbbá, hogy befektetési lehetőséget nyújtsanak az Európába igyekvő tehetős szír üzletembereknek is, hogy Törökországban maradjanak.

Az intézkedés keretében a Bassár el-Asszad szíriai elnök vezette rezsim ellenzői is védelemben részesülnének. Õk később a török titkosszolgálatot segítenék.

A Habertürk beszámolója szerint a Törökországban tartózkodó szír migránsok kétharmadát nők és gyerekek alkotják, az 1 millió férfi csaknem fele pedig maradandó egészségkárosodással küszködik a háború miatt. A mintegy félmillió egészséges szíriai többsége villanyszerelő, vakoló, keramikus. Az orvosok és a mérnökök száma nagyjából 10-15 ezerre tehető, bár kis részük már Európába távozott.

A lap szerint Ankara fokozatosan adná meg az állampolgárságot a migránsoknak. Első körben 30-40 ezer ember, majd 300 ezer fő és annak családja élvezhetné a jogi előnyöket. Jelenleg közel 3 millió szír tartózkodik Törökországban. Az újság arról is beszámolt, hogy az újdonsült állampolgárok egy év elteltével már használhatnák választójogukat.

(MTI)


Ezt olvastad már?

  • Ötven migránst sikerült eddig munkába állítani a 2 millióból Németországban

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére