Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tovább dúlnak a harcok Hegyi-Karabahban, a szakadárok újabb repülőgépet lőttek le

888 / MTI

2020.10.02. 10:27

Az örmény védelmi minisztérium arról számolt be, hogy Arcah Örmény Autonóm Terület (az enklávé örmény neve) helyi erőinek légvédelme lelőtt egy azeri harci gépet és egy drónt.

Susan Sztyepanján, a tárca szóvivője közösségi oldalán azt írta, hogy az eset helyi idő szerint 7 óra 55 perckor történt, a terület északkeleti részén. Hozzátette, hogy az arcvonal teljes hosszán folytatódnak az összecsapások. Az azeri erők a front különböző pontjain való áttörési kísérleteit sikerült megakadályozni.
Előző nap a szakadár Hegyi-Karabah hadserege arról számolt be, hogy lelőtt három azerbajdzsáni repülőgépet, két helikoptert és hat drónt. Az azerbajdzsáni védelmi minisztérium álhírnek nevezte az örmény tájékoztatást, azt állítva, hogy repülőgépeik nem is szálltak fel.

A bakui védelmi minisztérium is arról számolt be pénteken, hogy egész éjszaka és reggel is folytatódtak a karabahi harcok, és az azeri erők ellenőrzésük alá vontak számos magaslatot.

Elfoglalták a Madagiz környékét uraló magaslatokat, és sikerült előrenyomulniuk Celebrayil és Füzuli irányába. Jelentős emberi veszteségeket okoztak a hegyi-karabahi erőknek, de öt páncélozott katonai gépkocsit, továbbá három páncélozott csapatszállító járművet is megsemmisítettek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére