Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tovább robog a #metoo-vonat

Zelenka Dóra

2018.09.24. 09:02

Folytatódik a Kavanaugh-botrány, immár egy második nõ is szexuális zaklatással vádolja az új fõbírójelöltet. Az újabb vádló ezúttal egy egyetemi eset miatt szólalt fel Brett Kavanaugh ellen.
WASHINGTON, 09:02

Folytatódik a Kavanaugh-botrány, immár egy második nő is szexuális zaklatással vádolja az új főbírójelöltet. Az újabb vádló ezúttal egy egyetemi eset miatt szólalt fel Brett Kavanaugh ellen.

Demokrata párti szenátorok vizsgálják a második nő állításait arról, miszerint a főbírójelölt az egyetem első évében erőszakoskodott vele.

Az 53 éves Deborah Ramirez az állítja, hogy egy kollégiumi bulin Kavanaugh a nő tiltakozása ellenére elővette és az arcába tolta a nemi szervét. Ugyanakkor elismerte, hogy "emlékeiben jelentős hiányosságok vannak". Vagyis részeg lehetett.

A Fehér Ház által kiadott közleményben Kavanaugh tagadta a vádakat, mint mondta: amit Ramirez állít, az nem történt meg, és mindez egy egyszerű rágalom.

Ramirez állításai röviddel azután láttak napvilágot, hogy a főbírójelöltet meghallható szenátusi bizottság megállapodott Ford tanúvallomásának időpontjáról.

Ezt a meghallgatást csütörtökre tűzték ki.

Dianne Feinstein demokrata párti szenátor arra szólította fel a szenátust, hogy napolják el a Kavanaugh jelölésével kapcsolatos mindennemű tevékenységet, és sürgette, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) indítson nyomozást az ügyben.

Kavanaugh jelölése azért is kelt politikai feszültséget, mert a jelenleg a törvényhozásban kisebbségben lévő demokraták szerint kifogásolható, hogy a republikánus többség a félidős választás előtt új főbírót akar kinevezni, akinek a megbízatása élethosszig szól. Azt vetik Donald Trump elnök és a republikánusok szemére, hogy a republikánus többség a legutóbbi választási évben, két évvel ezelőtt meghallgatni sem volt hajlandó Barack Obama demokrata párti elnök jelöltjét a legfelsőbb bíróság megüresedett posztjára.

Donald Trump amerikai elnök júliusban jelölte a konzervatív nézeteket valló Brett Kavanaugh-t, a washingtoni fellebbviteli bíróság bíráját a legfelsőbb bíróságba. A főbírójelöltet egy héttel ezelőtt Christine Blasey Ford vádolta meg szexuális zaklatással, azóta viszont újabb részletek derültek ki erről az ügyről is. A háttérben Hillary Clinton feministái és Soros György pénze is fontos szerepet játszhat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére