Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trudeau foghatja a fejét: egyre népszerûtlenebbek a bevándorláspártiak Kanadában

Bokor Gábor

2019.04.24. 10:00

Újabb tartományi törvényhozási választáson arattak gyõzelmet az elõrejelzések szerint a konzervatívok Kanadában, ezúttal a Prince Edward-szigeten, ahol az eddig kormányzó liberálisok - a Justin Trudeau kormányfõ vezette szövetségi szintû liberális párt helyi szövetségesei - a harmadik helyre csúsztak vissza.

Az észak-amerikai ország legkisebb tartományában kedden tartott szavazáson a Progresszív Konzervatívok párt várhatóan kisebbségben fog kormányozni, ugyanis nem szerezte meg a 27 tagú törvényhozásban a többséghez szükséges 14 mandátumot. Az előrejelzések szerint 12 képviselője lesz. A Dennis King vezette párt sikeréhez Justin Trudeau közleményben gratulált.

A Zöld Párt, amely a közvélemény-kutatások szerint a legfőbb esélyese volt a választásoknak, végül második lett, várhatóan kilenc képviselőt küldhet a Prince Edward-szigeti törvényhozásba. Győzelmük esetén a zöldek először alakíthattak volna kormányt Kanada valamely tartományában, de a második hely is azt jelenti számukra, hogy ők adják az ellenzék vezetőjét. Peter Bevan-Baker, a helyi zöldek elnöke lesz az első zöldpárti politikus Kanadában ebben a szerepkörben.

A tartományt 2007 óta vezető liberálisok a harmadik helyen végeztek, az előrejelzések szerint öt mandátumot szerezve. A távozó tartományi kormányfő, Wade MacLauchlan ráadásul elvesztette körzetét.

A Prince Edward-szigeten a tartomány 1873-as létrejötte óta konzervatív-liberális váltógazdaság van. A szövetségi szinten ellenzékben lévő konzervatívok kevesebb mint egy éven belül ötödik győzelmüket aratták a tartományi választásokon Ontario, Új-Brunswick, Québec és Alberta után.

Trudeau meghívta a migránsokat, azok pedig ezrével jöttek

Trudeau meghívta a migránsokat, azok pedig ezrével jöttek - 888.hu A Javascript futását engedélyeznie kell ahhoz, hogy ez az oldal hibátlanul megjelenjen! Ugrás a tartalomhoz 2018. április 6. 13:30 A hiperliberális miniszterelnök korábban kirakott egy üzenetet a Twitter-oldalára, melyben kijelentette, várja országába a világ különböző pontjáról érkező bevándorlókat.

Kanadában ősszel szövetségi törvényhozási választások lesznek, és a felmérések szerint a toryk vezetője, Andrew Scheer megelőzi a népszerűségi listákon Justin Trudeau-t. A 2015 óta miniszterelnök Trudeau eddigi legsúlyosabb válságát éli át, miután korábbi igazságügy-minisztere azzal vádolta meg stábjának több tagját, hogy beavatkozott az igazságszolgáltatásba.

A Prince Edward-szigeti választáson kedden 27-ből 26 mandátumról döntöttek, az egyik körzetben a zöldpárti jelölt pénteki halála miatt elhalasztották a voksolást. A tartományban népszavazást is tartottak a választási rendszer átalakításának tervéről. Ha megszavazzák, a sziget lehet az első az országban, ahol az Egyesült Királyságban is alkalmazott first-past-the-post rendszert – amelyben a legtöbb szavazatot kapó jelölt szerzi meg a mandátumot – vegyes választási rendszer váltja fel.

Pofont kaptak a kanadai liberálisok: a konzervatívok nyertek Albertában

2019. április 17. 10:38 Az országot irányító, szélsőségesen liberális Justin Trudeau egyre népszerűtlenebb, ennek eredménye az, hogy Albertában a konzervatívok győzedelmeskedtek. A Konzervatív Párt nyerte a tartományi választást a kanadai Albertában - derült ki hírügynökségi jelentésekből szerdán.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére