Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump 100 százalékban amerikai falat fog építtetni

888.hu

2018.02.06. 12:28

2017-ben több száz cég pályázott a lehetõségre, hogy megépíthesse a Donald Trump által megálmodott falat az Egyesült Államok és Mexikó határára. Jelenleg már csak négy cég áll versenyben, és egyikük, a Fisher Industries talán a legesélyesebb minden idõk egyik legnagyobb állami tenderének elnyerésére.
WASHINGTON, 12:28

2017-ben több száz cég pályázott a lehetőségre, hogy megépíthesse a Donald Trump által megálmodott falat az Egyesült Államok és Mexikó határára. Jelenleg már csak négy cég áll versenyben, és egyikük, a Fisher Industries talán a legesélyesebb minden idők egyik legnagyobb állami tenderének elnyerésére.

Ez nemcsak egy fal lesz, egy komplett határvédelmi rendszert építenénk ki"

– nyilatkozta Tommy Fisher, a Fisher Industries vezérigazgatója a Breitbartnak.

A cég talán a legesélyesebb az utolsó négy befutó között. Ha elnyerik a tendert, akkor nekik kell megépíteni az Egyesült Államok és Mexikó határán egy határvédelmi falat, amely Kaliforniától Texasig fog érni, mintegy 2000 mérföld hosszan az USA déli határán. A fal 30 láb magas (körülbelül 9,1 méter) lenne és a Fisher Industries tervei szerint csak amerikai alapanyagokat használnának a készítéshez. A cég által alkalmazott beszállítók is amerikaiak lennének.

Januárban Trump elnök 18 milliárd dollárt kért a kongresszustól, hogy elkezdődjön a nagy építkezés. Fisher azt nyilatkozta, hogy ennek kétharmadáért, 12 milliárdért is fel tudná építeni a falat. Ebben az összegben benne van az anyagköltség, az emberi erőforrások költsége és egy 20 éves garancia is.

Történelmet fogunk írni"

– mondta Fisher.

A cég partnere a Magyarországon is ismerősen csengő Caterpillar, amely munkagépeket gyárt. Kezdetben mintegy 600 láb hosszúságú (kb. 183 méter) falat tudnának megépíteni naponta, ám ahogy bővülne a kapacitásuk, a későbbiekben akár napi több mérföldnyit is fel tudnának húzni a falból. A versenytársakhoz képest fele annyi idő alatt, mintegy 5 év alatt tudnák megépíteni a határvédelmi rendszert, ugyanis nemcsak a falat húzzák fel, hanem azzal párhuzamosan egy úthálózatot is kiépítenek, biztonsági rendszereket is telepítenek.

A Fisher Industries vezetőjével a Fox News korábban készített egy interjút, amit itt tudsz megnézni. A videó angol nyelvű.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére