Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump áttekinthetõbbé teszi a szabályozásokat

888.hu

2017.01.30. 21:58

Donald Trump amerikai elnök aláírta legújabb rendeletét, amellyel ismét végrehajtja egyik kampányígéretét. Az rendelet szerint minden új, életbe lépõ szabályozás miatt két régi szûnik meg.
WASHINGTON, 21:58

Donald Trump amerikai elnök aláírta legújabb rendeletét, amellyel ismét végrehajtja egyik kampányígéretét. Az rendelet szerint minden új, életbe lépő szabályozás miatt két régi szűnik meg.

Az elnöki rendelet összhangban van Trump ígéretével, amely szerint a különböző szabályozásokat 75 százalékkal csökkenteni kellene. Trump korábban elmondta, hogy a túlburjánzó előírások megfojtják a gazdaságot, ráadásul ezek többsége már régen elavult.

Csökkentjük a szabályozások mennyiségét a kisvállalkozások – és a nagyvállalatok – számára. Ez a legnagyobb szabású elnöki rendelet, amely ebben a témában valaha is napvilágot látott az USA-ban"

– mondta Trump a rendelet aláírásakor.

A Fehér Ház minden évben külön keretet biztosít az életbe lépő új előírások költségeinek fedezésére. A hétfői rendelet értelmében a költségvetés erre vonatkozó tétele 2017-ben 0, azaz nulla dollár lesz.

Az új előírások megalkotásának ideiglenes tilalmát előíró rendeletet már első munkanapján aláírta Trump. A jelenlegi rendelet azt határozza meg, hogy pontosan meddig tartson a tilalom.

Továbbra is lesznek előírások és szabályozások, de kezelhetőbb mértékben"

– mondta Trump.

Az Obama-adminisztrációt a szabályozási és újraszabályozási túlbuzgóság fűtötte. A Szövetségi Nyilvántartás, amelyben a különböző szabályozások fel vannak sorolva, 81 640 oldalra bővült. Obama rekordot is magáénak tudhat: 2016. november 17-én, egyetlen nap alatt 527 oldallal bővült a nyilvántartott szabályok listája.

A mostani rendelet Trump elnök hatodik rendelete azóta, hogy január huszadikán hivatalba lépett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére