Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump: az új külügyminiszterem egy "igazi amerikai hõs"

888.hu

2018.05.03. 08:46

Úgy tûnik, hogy Donald Trump amerikai elnök igazán kedveli újonnan kinevezett külügyminiszterét, Mike Pompeót, a CIA volt igazgatóját.
WASHINGTON, 08:46

Úgy tűnik, hogy Donald Trump amerikai elnök igazán kedveli újonnan kinevezett külügyminiszterét, Mike Pompeót, a CIA volt igazgatóját.

Az új külügyminiszter szerdán tette le hivatali esküjét, amelyen részt vett főnöke is, Donald Trump amerikai elnök. Trump arról beszélt a beiktatás után, hogy Pompeo egy "igaz amerikai hős". Az elnök emellett dicsérte a külügyminiszter vezetési stílusát, amelyet először akkor tapasztalt meg, amikor Pompeo még a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) vezetője volt.

Trump szóba hozta azt is, hogy az előző külügyminiszter, Rex Tillerson alatt a minisztérium morálja, a munka hatékonysága alaposan leromlott, mivel Tillerson arra törekedett, hogy kisebb legyen a külügyi apparátus és ezáltal kevesebb számú diplomata képviselje Amerika érdekeit a nagyvilágban — írja a Politico.

Pompeót – a szokásokhoz híven – az USA Legfelsőbb Bíróságának elnöke iktatta be hivatalába azután, hogy az amerikai törvényhozás felsőházában, a szenátusban 57-42 arányban megszavazták kinevezését. Õ az USA 70. külügyminisztere.

Pompeo egyébként jó benyomást tett a szenátusra, ugyanis elérte, hogy 6 demokrata, azaz ellenzéki képviselő is megszavazza a kinevezését.

Pompeo aktívabb külpolitikai irányvonalat képvisel elődjénél. Erről árulkodik beiktatási beszéde is.

Az Egyesült Államok diplomáciai testületének a világ minden szegletében ott kell lennie, és képviselnie kell az amerikai érdekeket, és az az én alázatos és nemes vállalásom, hogy segítek ezt elérni önöknek – mondta Pompeo az embereinek.

Az új külügyminiszter már hivatalos kinevezése előtt sem tétlenkedett. Többek között Észak-Korea vezetőjével, Kim Dzsongunnal is tárgyalt, valamint egy közel-keleti körút során a héten megbeszéléseket folytatott Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel és több ország vezetőjével.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére