Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump beszédébe még a liberális amerikai lapok sem tudtak belekötni

Bokor Gábor

2016.08.09. 22:28

A legnagyobb és legkomolyabb amerikai lapok helytállónak tartják Donald Trump republikánus elnökjelölt detroiti beszédét, melyben a gazdasági témákról ejtett szót.
DETROIT, 22:28

A legnagyobb és legkomolyabb amerikai lapok helytállónak tartják Donald Trump republikánus elnökjelölt detroiti beszédét, melyben a gazdasági témákról ejtett szót. 

A The Wall Street Journal szerint Donald Trump a legutóbbi, Detroitban tartott beszédébe a baloldali szavazók megnyerését célzó populista elemeket csempészett, amely azonban megfelelt a republikánus gazdaságpolitikai elképzeléseknek.

A lap szerint a republikánus elnökjelölt pontos adatokat közölt, ám kicsinyítette a gazdaság eredményeinek közelmúltban tapasztalható javulását. Trump szerint az elmúlt nyolc évben az ország gazdasági növekedése 1,2 százalékos volt, ám a szövetségi Kereskedelmi Minisztérium adatai szerint a gazdaság évi átlagos növekedése Barack Obama elnökségének első hét esztendejében 2,1 százalékos volt, az idén a második negyedévben pedig 1,2 százalékos növekedést mértek.

A lap szerint Trump helyesen állapította meg, hogy 1949 óta az idei negyedéves adat a legrosszabb. Obama gazdaságpolitikája vita tárgya, Donald Trump és más republikánusok is azzal érvelnek, hogy a gazdaság túlszabályozott és a pénzügyi szabályozók, valamint az egészségbiztosítási reform óvatossá tette az üzleti, vállalkozói szférát.

2007 óta az Egyesült Államok államadóssága több mint kétszeresére nőtt.  

A lap szerint Trump kijelentései a munkaerőpiacról hiányzó foglalkoztatottakról is helytállóak voltak.

Az Egyesült Államokban jelenleg közel 95 millió ember nem dolgozik, ugyanis egyre többen kerülnek ki a munkaerőpiacról, egyrészt mert gyarapszik a diákok lélekszáma, másrészt mert egyre nagyobb a nyugdíjba vonulók aránya. 

Nem talált hibát a lap Trump élelmiszerjegyeken élők és a szegények arányáról tett kijelentéseiben sem, sőt, miután az illetékes agrárminisztériumnál ellenőrizték az adatokat, elmondták, hogy a Trump által említettnél több amerikai vesz igénybe élelmiszerjegyeket. 

(MTI) 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére