Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump: Biden afganisztáni kudarca hazánk történetének legkínosabb pillanata

888.hu

2021.08.27. 12:30

Mindenki, még egy gyerek is tudná, hogy a hadsereget kell utoljára kivinni. És ezek mégis hamarabb vitték ki a katonákat – nyilatkozta Donald Trump volt amerikai elnök a Breitbartnak adott exkluzív interjújában.

 

A bideni adminisztrációnak köszönhetően még mindig rengeteg az olyan amerikai állampolgár, aki több mint egy héttel a tálib hatalomátvétel után Afganisztánban tartózkodik.

Noha az amerikai kormányzat azt ígérte, hogy augusztus 31-éig az összes amerikait kimenekítik a térségből, Antony Blinken külügyminiszter szerda esti sajtótájékoztatóján látni lehetett, hogy fogalmuk sincs róla, pontosan hány emberről van szó.

Mindenki, még egy gyerek is tudná, hogy a hadsereget kell utoljára kivinni. És ezek mégis előbb vitték ki a katonákat

– nyilatkozta Trump a Breitbartnak.

Joe Biden csütörtöki sajtótájékoztatóján ismét Trumpot kezdte hibáztatni saját afganisztáni kudarcáért, amire Trump úgy reagált, hogy

az általa még 2020 februárjában aláírt megállapodás egyetlenegy amerikai áldozathoz sem vezetett Afganisztánban, egészen csütörtökig.

A tegnapi tragédia persze szintén elkerülhető lett volna egy kevésbé inkompetens amerikai adminisztráció felügyelete alatt.

Nyilvánvaló, hogy minden megváltozott csütörtökön, amikor egy öngyilkos merénylő, az ISIS terrorszervezet tagja felrobbantotta magát a kabuli reptéren, és több mint 90 civil személy, valamint 13 amerikai katona halt meg a helyszínen.

A szörnyű hírre reagálva Donald Trump és Melania Trump volt az első, aki közös nyilatkozatot tett közzé csütörtökön, amelyben részvétét fejezte ki az elhunytak családjainak.

Ezt a tragédiát soha nem lett volna szabad megengedni, ami még mélyebbé és súlyosabbá teszi a bánatunkat”

– olvasható a közleményben.

Trump a Breibart Newsnak adott interjúban megkérdőjelezte Biden képességét a főparancsnoki szolgálatra és az elnöki feladatok ellátására, sőt fel is szólította az elnöki tisztségéről való lemondásra.

Nézzük meg, mi történt. Biden előállt egy tervvel, ami teljes őrültség volt. Az emberek nem lehettek olyan buták, hogy helyeselték ezt a tervet, ezért Bidennek azt kellett mondania, hogy ez az, amit tennie kell. Egyetlen dolgot kellett volna csinálnia: én a katonaságot vittem volna ki utoljára, és amikor már mindenki kint van, akkor vittem volna a katonaságot, és integettem volna, hogy viszlát”

– fogalmazott Trump.

Az interjú egy másik részében arra a kérdésre, hogy ki irányítja a Fehér Házat, Trump azt felelte: „Senki sem tudja.”

„Ez a nagy titok” – mondta Trump. „Ez egy gonosz csoport.”

Trump kétségét fejezte ki a Biden-adminisztráció által közölt számokkal kapcsolatban is. Szerdán este, órákkal az interjú előtt Biden külügyminisztere, Antony Blinken sajtótájékoztatót tartott, és azt állította, hogy csak körülbelül 1500 amerikai állampolgár maradt hátra az országban, akik megpróbáltak kijutni.

Trump megkérdőjelezte ezt a számot, mondván, hogy 10 ezer vagy akár 35 ezer kint rekedt amerikai állampolgárról szóló jelentéseket hallott.

 

Hallottam, hogy tegnap 10 ezren voltak. Aztán azt hallottam, hogy 35 ezren vannak. Most hirtelen 1500-ra csökkent?”
– tette fel a kérdést Trump.
Az afgán krízisről szólva a volt amerikai elnök még hozzátette, hogy a hátrahagyott katonai felszerelésnek köszönhetően a tálibok most a világ legjobban felfegyverzett katonái közé tartoznak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére