Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump: egyetlen diktátor sem becsülheti alá az Egyesült Államokat

Sümeghi Lóránt

2017.11.05. 12:28

Soha senki, egyetlen diktátor és egyetlen rezsim sem becsülheti alá az Egyesült Államok elszántságát - jelentette ki vasárnap Japánban, a jokotai amerikai katonai bázison Donald Trump amerikai elnök.
JOKOTA, 12:28

Soha senki, egyetlen diktátor és egyetlen rezsim sem becsülheti alá az Egyesült Államok elszántságát – jelentette ki vasárnap Japánban, a jokotai amerikai katonai bázison Donald Trump amerikai elnök.

Az alig burkolt utalás nyilvánvalóan Észak-Koreának és a kommunista diktatúrát vezető Kim Dzsongunnak szólt.

Soha nem fogunk engedni, soha nem fogunk habozni és soha nem fog gyengülni elszántságunk, hogy megvédjük népünket, szabadságunkat és a nagyszerű amerikai lobogót"

– hangoztatta Trump.

Az elnök egyúttal tőle szokatlanul meleg szavakkal beszélt Észak-Korea népéről. "Szerintem nagyszerű emberek, szorgalmasak és sokkal több melegség van bennük, mint a legtöbben gondolják" – fogalmazott Trump még érkezése előtt az elnöki különgép fedélzetén újságíróknak nyilatkozva.

Trump 11 napos ázsiai körútján öt országot keres fel; két nap múlva érkezik meg Dél-Koreába.

Magát az országot mindazonáltal súlyos problémának nevezte Amerika és a világ számára, melyet meg kell oldani. Igyekezett megnyugtatni a japánokat, kulcsfontosságú szövetségesnek és értékes partnernek nevezve a kelet-ázsiai szigetországot, amely fölött Észak-Korea nemrég két ballisztikus rakétát is átlőtt. Abe Sindzó japán miniszterelnök az amerikai-japán szövetség még szorosabbra fűzéséről beszélt.

Észak-Koreának nem tetszett Trump retorikája

Észak-Korea nem sokkal később "könyörtelen büntetést" helyezett kilátásba Donald Trump "ostoba megjegyzései" miatt. Az amerikai elnök korábban rakétás emberkének nevezte Kim Dzsongunt, és szükség esetén teljes megsemmisítéssel fenyegette meg Észak-Koreát. Az észak-koreai állami hírügynökség által szemlézett Rodong Szinmun, az észak-koreai állampárt, a Koreai Munkapárt lapja szerint Trump szavai "súlyosan ingerlik" Észak-Koreát.

"Senki sem képes megjósolni, hogy Trump mikor tesz valamilyen felelőtlen lépést. Csak és kizárólag totális fizikai erővel lehet kordában tartani és megfékezni lobbanékonyságát. Ha az Egyesült Államok rosszul ítéli meg Észak-Korea legszilárdabb elszántságát, és felelőtlen lépésre vetemedik, akkor Észak-Korea kénytelen lesz minden erejével határozott és könyörtelen büntetést mérni Amerikára. Ezt az Egyesült Államok sem tudja megakadályozni, és akkor már késő lesz sajnálkozni" – húzta alá a Rodong Szinmun.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére