Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump ellátogat az általa csak gettónak tartott Brüsszelbe

Forisek Ádám

2017.03.22. 12:58

Az amerikai elnök a május 25-én esedékes NATO-csúcstalálkozó alkalmából látogat el a belga fõvárosba - írja az EurActiv.
BRÜSSZEL, 12:58

Az amerikai elnök a május 25-én esedékes NATO-csúcstalálkozó alkalmából látogat el a belga fővárosba – írja az EurActiv.

Trump a kampánya során többször is hangoztatta, hogy a NATO-tagállamoknak nagyobb mértékben kellene hozzájárulniuk a szövetség védelmi képességeihez. A csúcstalálkozó azért is bír fontossággal, mert több európai vezető is aggodalommal tekint Trump azon törekvésére, hogy Oroszországgal fogjon össze az Iszlám Állam elleni harcban.

Az elnök már várja, hogy részt vehessen a találkozón, és megvitathassa a szövetséget érintő kritikus kérdéseket, például a terrorizmus elleni harcban betöltött szerepét.”

– állt a Fehér Ház egy nyilatkozatában.

Hogy a találkozó mennyire lesz sikeres, azt egyelőre nem lehet tudni, különösen úgy, hogy Trump az elődeihez képest igen szókimondóan nyilatkozott Brüsszelről:

A találkozó előzményeként Trump április 12-én a Fehér Házban vendégül látja Jens Stoltenberg NATO-főtitkárt azért, hogy megvitassák, miképpen tehetne többet a szövetség a nemzeti és nemzetközi biztonság megerősítésében. Valószínűsíthetően Stoltenberg könnyen meg fogja találni a közös hangot Trumppal, hiszen korábban ő is a NATO-tagállamok védelmi költekezéseinek növekedését sürgette.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére