Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump: ha nem én lennék az elnök, Amerika már háborúban állna

Zelenka Dóra

2018.09.27. 07:01

Donald Trump szerint, ha nem õt választották volna meg az Egyesült Államok elnökének, Amerika már háborúban állna Észak-Koreával. Az amerikai elnök errõl az ENSZ New York-i épületében tartott sajtótájékoztatóján beszélt.
NEW YORK, 07:01

Donald Trump szerint, ha nem őt választották volna meg az Egyesült Államok elnökének, Amerika már háborúban állna Észak-Koreával. Az amerikai elnök erről az ENSZ New York-i épületében tartott sajtótájékoztatóján beszélt.

Barack Obama nagyon közel állt ahhoz, hogy háborút indítson Észak-Korea ellen”

– jelentette ki Trump. Emellett közölte: annak ellenére, hogy a Phenjan elleni az amerikai szankciók továbbra is hatályban vannak, Kim Dzsongun észak-koreai vezető viszont megállapodásra akar jutni kettőjük jó kapcsolata miatt.

Jó kapcsolatunk van. Õ kedvel engem, én kedvelem őt, kijövünk egymással. Õ is és én is meg akarunk állapodni egymással"

– mondta az amerikai elnök.

Leszögezte, hogy nem fog "határidős játékot" játszani Észak-Korea atommentesítésére vonatkozóan. "Nem játszunk ilyet. Nem számít, ha két évbe, három évbe vagy öt hónapba telik az atommentesítés”.

Az amerikai külügyminiszter szerdán a CBS televíziónak adott interjúban elmondta, hogy még az ősszel sor kerül egy újabb csúcstalálkozóra Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető között.

"Ez el fog tartani egy ideig" – mondta Pompeo. "Trump elnök tisztában volt ezzel és tisztán látta ezt már a kezdetektől fogva" – tette hozzá.

Az Egyesült Államok és Észak-Korea vezetője június 12-én találkozott először egymással Szingapúrban. Bár a találkozón Kim Dzsongun ígéretet tett arra, hogy dolgozni fog országa atomfegyver-mentesítésén, ám elemzők szerint kötelezettségvállalásai és tettei még messze elmaradnak "a teljes, ellenőrizhető és visszafordíthatatlan" leszereléstől, amelyet az Egyesült Államok követel Phenjantól – írja az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére