Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump hajthatatlan: nem kegyelmez a migránsoknak

Bokor Gábor

2018.04.02. 11:00

Donald Trump amerikai elnök bejelentette, lezártnak tekinti az Egyesült Államokba illegális bevándorlóként érkezett, de már ott felnõtt, úgynevezett DACA-fiatalok helyzetérõl folyó vitát, és nem legalizálja e fiatal bevándorlók státusát.
WASHINGTON, 11:00

Donald Trump amerikai elnök bejelentette, lezártnak tekinti az Egyesült Államokba illegális bevándorlóként érkezett, de már ott felnőtt, úgynevezett DACA-fiatalok helyzetéről folyó vitát, és nem legalizálja e fiatal bevándorlók státusát.

Az elnök a Twitteren közölte álláspontját és megjegyezte azt is, hogy az amerikai-mexikói határon a helyzet egyre veszélyesebb. 

A húsvéti köszöntő után Trump leszögezte, a határövezetben a határőrök a nevetséges liberális törvények miatt nem tudják megfelelően ellátni a munkájukat.

A Mexikóból az Egyesült Államokba érkező papírok nélküli illegális bevándorlókra és  kábítószer-kereskedőkre célozva Trump azt írta, hogy karavánokban jönnek, a republikánusoknak be kell vetniük a nukleáris megoldást, hogy most kemény törvényeket fogadjanak el.

A "karaván" szót azután használta az elnök, hogy a Fox vasárnap közölt egy riportot, amelyben részletesen bemutatták, hogy a többnyire hondurasi, El Salvador-i és guatemalai migránsok "karavánokban" lépték át a mexikói határt, és az Egyesült Államok felé tartanak, feltételezhetően illegálisan akarnak belépni vagy menedékjogot kérnek.

Az elmúlt napokban ezer-ezerötszáz közép-amerikai lépte át a mexikói határt, a tömeg bevándorlását a Pueblo Sin Fronteras nevű amerikai csoport szervezi"

– állt a riportban.

A Késleltetett Cselekvés a Gyermekkorban Érkezettekért programot, azaz a DACÁT még az előző elnök, Barack Obama hívta életre 2015-ben. A híresen migránsbarát elnök programja azon fiataloknak nyújt oltalmat a kitoloncolás ellen, akiket illegális bevándorlóként érkező szüleik hoztak kisgyermekként az Egyesült Államokba, s aztán ott is nőttek fel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére